For andre år på rad arrangerer Redd Barna innsamlingsaksjonen Rødnesedagen. Under parolen «Gjør noe som fenger for penger», oppfordrer de alle i Norge til å samle inn penger ved å bruke humor - gjør morsomme, tullete og tøysete ting til inntekt for Redd Barna.

I år har Rødnesedagen valgt å samarbeide med den norske designeren Fam Irvoll om eksklusive T-skjorter som kommer til å være i salg hos KappAhl fra begynnelsen av november.

Humoristiske illustrasjoner

- Jeg var ikke i tvil om at jeg skulle si ja dag Redd Barna kontaktet meg, sier Fam Irvoll til Det Nye.

Hun forteller at hun faktisk selv hadde tenkt til å ta kontakt med organsisasjonen, men at de kom henne i forkjøpet. Irvoll ønsker nemlig å tilby en prosentandel av all inntekt fra hennes barnekolleksjoner til den veldedige organisasjonen.

Dessuten er temaet for innsamlingsaksjon for noe designeren absolutt kan relatere seg til selv - hun bruker mye humor i sine egne kolleksjoner.

- Jeg synes alle bør ha en veldedig organsisasjon man kan bruke tid og energi på å hjelpe, sier Fam Irvoll, som legger til at hun har veldig lyst til å forsette sitt samarbeid med Redd Barna.

Kjente Fam-elementer

Utover at hun skulle tegne illustrasjoner, fikk Fam Irvoll frie hender til å bestemme hva som skulle på T-skjortene - som blir laget eksklusivt for det norske markedet.

- Det eneste de ba meg om var at det skulle være humoristiske og at de skulle inkludere noe som så ut som en rød nese.

Resultatet ble fire ulike illustrasjoner til damer og herrer, jente og gutt. De ulike illustrasjonene inkluderer kjente Fam Irvoll-elementer som kaker, godteri, prinsesser og dyr.

Selv er designeren kjempefornøyd med resultatet.

- De ble skikkelig Fam. T-skjortene står for både moro og komedie, noe som er veldig meg, sier designeren.

FOR VOKSNE: T-skjortene til damer og herrer med humoristiske illustrasjoner.=

FOR VOKSNE: T-skjortene til damer og herrer med humoristiske illustrasjoner. © Foto: Redd Barna

Velger økologisk bomull

- Fam var det opplagte valget. Hun er leken og morsom, noe som er i tråd med hva Rødnesedagen står for, forteller prosjektleder for innsamlingsaksjonen, Anne Brude.

Brude sier at det var viktig for dem at Fam Irvoll gjorde noe i hennes egen ånd, og hun synes designeren har løst dette på en bra måte.

T-skjortene kommer i størrelse 86 og oppover, og koster 99 kroner for barn og 149 kroner for voksen.

For Fam Irvoll selv er det viktig at T-skjortene er laget av økologisk bomull, noe designeren er en stor tilhenger av.

- Jeg er veldig imot bruk og kast mentaliteten, og jeg synes det er veldig bra at t-skjortene er økologisk og i så bra kvalitet, slik at de holder lenge, sier hun.

T-skjortene er i salg i alle KappAhl-butikker landet over fra og med 1. november, i tillegg til på Rødnesedagens egen hjemmeside.

Inntektene fra salget av Rødnesedagen T-skjortene går i sin helhet til Redd Barna og deres kamp mpt barnedødelighet i verden.

FOR BARN: T-skjortene til jente og gutt tegnet med humoristisk strek.=

FOR BARN: T-skjortene til jente og gutt tegnet med humoristisk strek. © Foto: Redd Barna

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!