Golden Globe-prisene ble delt ut 17. januar. Avatar vant for beste dramafilm, og for beste regissør, James Cameron.

Meryl Streep satte rekord da hun vant for beste kvinnelige skuespiller i Julie og Julia. Dette var hennes sjuende pris, og hun ble dermed den mestvinnende Golden Globe-skuespilleren i historien.

Kjolekampen vant hun ikke, men et antrekk båret av Streep er uansett et samlerobjekt. Både hun og flere av de andre stjernene auksjonerer nå bort Golden Globe-kjolene til inntekt for ofrene etter jordskjelvet i Haiti. Mange stjerner hadde også på seg gule og røde sløyfer denne kvelden, for å minnes de rammede etter naturkatastrofen.

Størst oppsikt på den røde løperen vakte kanskje Big Love-skuespiller Chloe Sevigny. Kritikerne var delte i synet på Valentino-kjolen hennes. Men det verste dramaet kom da noen tråkket på kjolen slik at den revnet. Takk og pris hadde Chloe prisen for beste birolle i en dramaserie å trøste seg med.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!