Britney Spears og Justin Timberlake beviste sin kjærlighet med matchende antrekk på American Music Awards i 2001.

Britney Spears og Justin Timberlake beviste sin kjærlighet med matchende antrekk på American Music Awards i 2001. © Foto: Stella Pictures

Prissesongen er i gang! Og selv om statuetter og heder er vel og bra, er stjernelookene på den røde løperen halve moroa. Men det er ikke alle som er like heldige ...

Mest oppstyr laget popstjernen Bjørk i 2001, da hun var nominert for beste sang i filmen Dancer in the Dark. Plagget hun valgte for anledningen var en svane slengt om skulderen. Haute couture? Not so much. Kjolen topper ofte listene over de verste fashionfloppene noensinne.

I musikkbransjen er det godtatt å ta litt mer av i klesveien - det er ingen som blir sjokkert om Lady Gaga dukker opp i en sprø kjole. Men også noen antrekk fra musikkprisutdelinger har fått kritikerne til å himle med øynene. Da Britney og Justin ennå var et par i 2001, og kom i matchende jeansantrekk, syntes mange det ble litt for mye for av det gode. Grilldress neste, liksom?

En annen minneverdig kjole var den Cher bar på Oscar-utdelingen i 1986. Det sinnssyke påfuglantrekket var designet av Bob Mackie.

Cher hadde langt ifra noe imot oppmerksomheten, og slo til og med en lite selvhøytidelig spøk om seg selv:

- Som dere ser har jeg mottatt Akademiets guidehefte "Hvordan kle seg som en seriøs skuespiller".

Les også:

Se Golden Globe-kjolene

Rihanna: Litt i meste laget!

Slik photoshoppes kjendisene

Ville du kopiert denne kjendisstilen?

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!