En rufsete flette kler alle stiler, enten du går for en klassisk eller rocka look. Den beste med denne hårfrisyren er at den ikke er vanskelig å lage. Men enkle grep kan du få en kul catwalk-look.

Fletten er også perfekt hvis du har dårlig tid om morgenen. Den perfekte morgenrutinen tar bare 16 minutter.

Steg for steg guider vi deg til hårfrisyren: 

1. Selv om denne frisyren både er rufsete og tilfeldig, er det alltid best å starte med en nyvasket manke som utgangspunkt. Vask håret med en pleiende sjampo og balsam. Eller bare balsam dersom du er fan av balsammetoden.

Rufs til fletten

2. Husk å bruke et varmebeskyttende produkt før du starter føningen.

3. Det er Eugene Souleiman, Wellas globale kreative leder innen pleie og styling, som står bak denne looken fra vår- og sommervisningen 2015 til Jeremy Scott. Souleiman anbefaler at du skaper volumet denne looken trenger ved å bøye hodet ned og føne direkte på hårrøttene.

Les også: Vet du hvor mange ganger du må børste håret?

Fordel i seksjoner

4. Når håret har tørket, sprayer du inn en saltvannsspray for å oppnå tørrhet og tekstur i manken. En slik spray gir håret det matte og rufsete utseendet du er ute etter, og er snarveien til det perfekte strandhåret når du ikke har ligget timevis i bølgene på Hawaii.

5. Fordel håret i to seksjoner og flett to løse fletter fra cirka hakelengde. Etter at du har festet flettene med tynne strikker, løsner du flettene forsiktig opp for å få den tilfeldige og avslappede looken.

6. Sett flettene med en hårspray så håret ikke sklir ut av sin «tilfeldige» form. 7. En sporty og fresh hårsveis som denne trenger en solkysset avslutning samme hvor du er, så sveip bronzerbørsten over ansiktet ditt for å oppnå en fin glød.

Følg Det Nye på Facebook for daglige oppdateringer om mote, skjønnhet og kule damer

Abonner på Det Nye her - få gave, bladet rett i posten og gratis tilgang til alle utgaver på iPad

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!