Madonnas mange stilskifter

Provoserende, etnisk og glamorøs

Trendsetteren Madonna gjennom 25 år. Se hennes mange stiler her!

Publisert Oppdatert

Madonna har prøvd alt. Og da mener vi alt. Privat har hun prøvd menn og kvinner, vært gift to ganger og har både født og adoptert barn. Motemessig har hun om mulig prøvd enda mer.

80-tallet

Da Madonna slo gjennom på 80-tallet, var det korte bukser, høyt hår og mye sminke som var kult. Men selv om Madonna fulgte moten, hadde hun alltid en egen vri på antrekkene sine. Dermed skapte hun sin egen stil som raskt ble etterfulgt av andre.

For eksempel da hun giftet seg med skuespiller Sean Penn i 1985. I stedet for det tradisjonelle sløret i håret, festet Madonna sløret i en svart hatt som hun hadde over den kortklipte sveisen.

Under «Like a Prayer»-perioden prøvde Madonna seg på en mer naturlig look, men det var ikke lenge før hun beviste at hun var mer en «Material Girl».

Madonna ble raskt et moteikon, og hennes antrekk ble hyppig kopiert.

Les også: 15 år med Posh

90-tallet

Madonna skapte overskrifter på begynnelsen av 1990-tallet da hun stadig var mer og mer avkledd og mer og mer provokativ i stilen. Hun prøvde seg på den blonde sexbombe-looken under «Vogue»-perioden, og provoserte med sine kontroversielle, neste ikke-eksisterende antrekk. I videoen til «Erotica» ble toppen nådd.

I 1996 spilte Madonna rollen som Eva Peron i musikalfilmen «Evita». Noen måneder senere fødte hun datteren Lourdes. Disse to i kombinasjon fikk nok Madonna til å føle en morsfølelse, og kledde seg deretter.

Et par år senere hadde Madonna fått ok av den straighte stilen, og var klar for å eksperimentere igjen. Under «Ray of Light»-perioden var det det mørke og mystiske som vant. Madonna dukket opp med langt, svart hår, hennatatoveringer og røde og svarte klær, gjerne i plastikk eller skinn.

Les også: De nye it-jentene

2000-tallet

Da Madonna giftet seg med Guy Ritchie og fylte 40 år begynte vi å ane en mer jordnær og suksessbevisst artist.

Madonna søkte tilbake til det amerikanske i seg, og lot seg inspirere av cowboystilen til «Music»-albumet. Noen år senere var det uniformsstilen og det strammere amerikanske som var inspirasjonen til «American Life».

I 2005 tok Madonna et skritt tilbake til 70-tallet og det store diskotiåret. Madonna satte igjen en ny trend under «Confessions on a Dancefloor» og den påfølgende «Confessions»-turneen.

I siste del av 2000-tallet har Madonna gradvis blitt en mer moden kvinne. Veldedighet, familieliv og adopsjoner sto sterkt hos Madonna, som stadig ble mer elegant og voksen. Etter skilsmissen fra Guy Ritchie i 2008 har 50 år gamle Madonna gått i ungdommen, både når det gjelder klesvalg og valg av kjæreste.

Hva blir den neste trenden fra Madonna?

Se alle de elleville antrekkene i bildegalleriet!

Tilbake til Klikk Mote

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning