Må-ha produktene

Orden i sminkesakene

Blir du litt matt av det store produktutvalget som finnes? Les vår guide til produktene du må ha i sminkepungen.

ORDEN:Velg et godt base utvalg for dine skjønnhetsprodukter.

ORDEN:Velg et godt base utvalg for dine skjønnhetsprodukter. Foto: Foto:Istockphoto

Publisert Oppdatert

Det er ikke noe problem å fylle opp skap etter skap med skjønnhetsprodukter om du har et ubevisst forhold til hva du har behov for. Men har du det du virkelig trenger?

Det Nyes skjønnhetsekspert Cecilie Hauge Eggen har satt opp lista over produktene du må ha:

1. Concealer

Et must for å skjule småskavanker som mørke ringer under øynene, rød nese og kviser. Velg mellom to typer: En lett tusjaktig variant eller en mer dekkende concealer på tube.

2. Foundation

Mest nødvendig for de som ikke har en veldig fin hud. Velger du den flytende varianten, kan du blande den med dagkremen du bruker for å få en litt mindre dekkende variant. Foundation kan du også få som dekkende, fast pudder - eller et løst pudder basert på naturlige mineraler.

- Har du en tendens til å bli blank i panna, bør du i tillegg ha et vanlig pudder liggende i veska, sier Cecilie.

3. Kajal

Velg en mørk brun, sort eller grå farge. Kajalen gir mykere linjer enn den flytende eyelineren, og krever derfor mindre av den øvrige makeupen.

4. Maskara

Velg en vannfast type om høsten og vinteren, men om sommeren og våren kan du like gjerne bruke en som ikke er vannfast.

- Hvis du er linsebruker, bør du uansett unngå de som ikke er vannfaste, ettersom disse har en tendens til å drysse litt, sier Cecilie.

5. Renseprodukter

Bruker du vannfast maskara, må du ha en sminkefjerner som klarer å løse opp denne fullstendig. Cecilies favoritt er Dermalogicas PreCleanse.

- Den er super på vannfast maskara. Renseproduktet er oljebasert, og fjerner alt som er fettløselig. Deretter skyller du bare av med vann, forklarer Cecilie.

I tillegg til sminkefjerner bør du et par ganger i uka bruke en peeling. Hva slags merke du velger, er avhengig av hudtypen.

- Men velg en mild variant, så unngår du å skade huden, råder Det Nyes sminkeekspert.

6. Rouge

Skal du bare ha én variant, råder Cecilie deg til å velge kremvarianten. Den er lettest å påføre, og gir perfekte eplekinn på en enkel måte.

- Husk å velge en farge som går i rosatoner. Vil du bli brun, må du heller velge solpudder, sier Cecilie.

7. Lipgloss

Du bør ha minst to lipglosser på badehylla: Én lys beige/rosa variant, samt én leppefarget.

8. Øyenskygge

Grunnutrustningen er på tre nyanser: Én lys skimrende (men ikke kritthvit!) du bruker i øyekroken og rett under brynet, én i en mellomnyanse i en farge du selv velger.

- Går du for den nøytrale brune, har du valgt en som skaper skygge, form og dybde, sier Cecilie.

I tillegg kan det være lurt å ha en mørk variant, som du legger til om kvelden.

9. Krem

Hva slags krem du velger, blir etter smak og behag. Det er også avhengig av hva slags hudtype du har. Velg gjerne en lettere krem på dagtid, så unngår du å bli blank.

10. Pensler

I tillegg til en solid beholdning med q-tips, anbefaler Cecilie å ha fire pensler til makeupen: En liten skyggepensel til små områder, en vanlig øyenskyggepensel, en stor pensel til pudder og en mellomstor pensel som er litt fast i busten.

- Den skal du ikke bruke til å legge på makeup, men heller bruke den til å gjøre overgangene mykere, sier Cecilie Hauge Eggen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning