Stor bildeserie

Michelle Obama - nytt stilikon?

Bak enhver suksessfull mann står en velkledd kvinne. Det er Michelle Obama et godt eksempel på. Men blir hun den nye Jackie O.? Se hva ekspertene tror.

Publisert Oppdatert

Jeg har den ære av å være den fyren som er Michelle Obamas kavaler ved ballet.

USAs nyinnsatte president har en kone som får spaltemeter på spaltementer i presse og blogger. Og det er klærne alle er opptatt av!

Det har også president Barack Obama muntert registrert, for han uttalte følgende til noen av gjestene ved Commander in chief-ballet:

«Jeg har den ære av å være den fyren som er Michelle Obamas kavaler ved ballet».

De ukjente designerne

Michelle Obamas to mest omtalt antrekk det siste døgnet er ikke overraskende det gule antrekket hun hadde på seg ved innsettelsen og den hvite kjolen hun hadde på ballene.

Designerne bak disse antrekkene var begge relativt ukjente for folk flest. Men nå er Isabel Toledo og Jason Wu på alles lepper, og er allerede å finne på Wikipedia.

Den kubansk-amerikanske designerene Isabel Toledo sto for det gule ensemblet bestående av kjole og lang jakke av sveistisk ullblonde med fôr av fransk silke.

26-åringen Jason Wu var den stolte designeren av den asymmetriske hvite lange organza-kjolen dekket med krystaller.

Les også: Oppkalt etter presidenten

Nytt stilikon?

Laura Bush kler seg som ei kjerring.

Julie Christine Botnen og Vibeke Stiansen, henholdsvis skjønnhetsansvarlig og moteansvarlig i Det Nye, er enige om at vi Michelle Obama har en god stil.

- Hun kler seg riktig, og vet hva som funker for seg. Hun er en flott dame som ser fin ut. A Jackie O in the making, sier Botnen.

- Fru Obama tør å kle seg i sterke farger. Hun vet at hun tåler fargene, og bærer de med høyt hevet hode. Elegant i motsetning til Laura Bush, som kler seg som ei kjerring, konkluderer Botnen.

- Ja, hun er klassisk og elegant, og kler seg med verdighet, sier Stiansen. Og hun kompenserer det enkle og rene snittet ved å bruke farger. Det er tydelig at hun er inspirert av 60-tallet med rene og enkle linjer, og mange vil nok sammenlikne henne med Jackie O. Det er nok ikke tilfeldig da Jackie O var ekstremt populær på sin tid.

- Jeg håper hun bruker sin stilling på å fremme amerikanske designere, slik hun har gjort med for eksempel Jason Wu, og at hun ikke bare går med kjente merkevarer som Gucci og Chanel, forteller Stiansen.

Les også: Designerklær på halv pris

Ingen ny Jackie O.

- Tror dere at hun vil bli et like stort stilikon som Jackie O. var på 60-tallet?

STILIKON: Jackie O,  hvis egentlige navn er Jaqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis, var gift med tidligere president John F. Kennedy og den greske shippingmagnaten Aristoteles Onassis.  Med sin klassiske stil, er hun en av de største og mest kjente stilikonene i historien.

STILIKON: Jackie O, hvis egentlige navn er Jaqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis, var gift med tidligere president John F. Kennedy og den greske shippingmagnaten Aristoteles Onassis. Med sin klassiske stil, er hun en av de største og mest kjente stilikonene i historien. Foto: Foto: Scanpix

- Nei, sier de begge - i kor.

Det er litt tidlig å si, mener Botnen.

- Hun er bare i startgropa ennå. Vi har sett litt for lite av henne foreløpig til å spå noe slikt. Vi får bare vente å se om hun når de samme høydene som henne, tror Botnen.

Les også: Skreddersøm hjem på døra

Norske kvinner?

At amerikanerne vil la seg inspirere av Michelle Obamas stil, er det ingen tvil om. Hva med norske kvinner?

- I motsetning til Laura Bush, som har vært veldig anonym, vil nok Michelle Obama være langt mer synlig, tror Stiansen. Botnen sier seg enig.

- Spesielt i USA er jeg ganske sikker på at voksne damer vil la seg inspirere, fortsetter Stiansen. Hun har en stil som appellerer til alle folkeslag, en velkledd voksen kvinne-stil. Men USA er langt borte, så selv om hun er populær, er det ikke sikkert det vil spre seg hit til Norge, avslutter hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning