Skiathos og Skopelos:

Mamma Mia-feber

Turistene strømmer til Skiathos og Skopelos. Tre av fire reiser til det greske paradiset er allerede solgt.

VAKRE HELLAS: Filmplakaten til Mamma Mia-filmen.

VAKRE HELLAS: Filmplakaten til Mamma Mia-filmen. Foto: Foto: Filmweb

Publisert Oppdatert
FLOTTE STRENDER: Øyas fineste strender ligger et stykke utenfor Skopelos by.

FLOTTE STRENDER: Øyas fineste strender ligger et stykke utenfor Skopelos by. Foto: Foto: Ving

Det er reiseselskapet Apollo som melder at tre av fire reiser til de greske øyene Skiathos og Skopelos allerede er solgt. De greske øyene har vokst enormt i popularitet etter at millioner av mennesker verden over har sett det vakre, greske landskapet i filmen Mamma Mia.

- Filmen har gjort et stort inntrykk på folk og tallene våre viser at plassene til Skiathos og Skopelos har gått unna. Vi har dessuten fått mange henvendelser fra folk som lurer på hvor man kan finne igjen plassene og strendene som de har sett i filmen, forteller Helen Begby i reiseselskapet Apollo.

Apollo tilbyr direktefly til både Skiathos og Skopelos fra Gardermoen og Stavanger sommeren 2009.

- Vi merker en stor interesse ikke bare for Skiathos og Skopelos, men Hellas i seg selv. Forhåpentligvis blir det et stort Hellasår. Det er tydelig at filmprodusenten har klart å fremstille Hellas på en fin måte med blått, krystallklart hav og glade mennesker, sier Erik Haug, salgssjef i Apollo. Han forteller om 4.500 reisende til de to øyene i løpet av fjorårets sommersesong. Av disse bodde 4000 på Skiathos, mens 500 reiste til den mindre øya Skopelos.

MIDDELHAVET: Tre av skuespillerne i filmen, fra venstre svenske Stellan Skarsgård, Colin Firth og Pierce Brosnan.

MIDDELHAVET: Tre av skuespillerne i filmen, fra venstre svenske Stellan Skarsgård, Colin Firth og Pierce Brosnan. Foto: Foto: Peter Mountain / Filmweb

Hellas neste års hit

FLOTTE STRENDER: Øyas fineste strender ligger et stykke utenfor Skopelos by.

FLOTTE STRENDER: Øyas fineste strender ligger et stykke utenfor Skopelos by. Foto: Foto: Ving

Også reiseselskapet Ving tilbyr feriereiser til både Skiathos og Skopelos. I 2008 sendte Ving i overkant av 6000 turister på charterreise til Skiathos og Skopelos

- Enda flere reiste trolig med rutefly eller tok båt ut til øyene, sier Chistian Grønli, salgsdirektør i Ving. Han forteller at reiseselskapet var fullbooket til Skiathos og Skopelos i løpet av året som har gått, men han understreker at øyene har vært populære allerede før Mamma Mia ble en hit på norske og utenlandske kinoer.

- Det er ikke tvil om at folk har lagt merke til øyene. Vi får ofte henvendelser om hvor filmen er spilt inn og vi forventer en svært bra sesong neste år, sier salgssjefen.

Ekstra kapasitet

POPULÆRT: Skiathos og Skopolos har vokst enormt i popularitet etter filmsuksessen Mamma Mia. Her er skuespiller Dominic Cooper på vannscooter.

POPULÆRT: Skiathos og Skopolos har vokst enormt i popularitet etter filmsuksessen Mamma Mia. Her er skuespiller Dominic Cooper på vannscooter. Foto: Foto: Stella Pictures

Skiathos og Skopelos er to øyer som ligger ved siden av hverandre, nord i øygruppen Sporadene. Øyene er kjent for å ha et svært grønt og frodig landskap og et imponerende antall strender og badeviker. På Skiathos finner du hele 60 strender, noe som er et flott utgangspunkt dersom man kunne tenke seg å utforske øya på bil eller firehjuling. Du kommer deg enkelt over til Skopelos, som er en øy med mindre turister og færre hotell og restauranter. Skopelos ligger omtrent en time med båt fra Skiathos.

Fakta om Skiathos og Skopelos:

Skiathos har ca. 6 000 innbyggere og et areal på 47 km2.

Skopelos har ca. 6 000 innbyggere og et areal på 96 km2.

Fra flyplassen på Skiathos tar det ca 10 minutter å kjøre til havnen. Du kan deretter ta hydrofoil videre ut til Skopelos, noe som tar ca 30 min. Med ferge tar turen en drøy time.

(Kilde: Apollo)

- Vi har satt opp ekstra kapasitet til Skiathos og Skopelos til sommeren. Første avreise med Apollo går 18. mai, sa Haug i Apollo til Klikk.no i et tidligere intervju.

Les også:

New Yorks kjente filmsteder

Ukjent, gresk paradis

Tilbake til Klikk reise

SKOPELOS: Meryl Steep løper langs stranden på Skopelos.

SKOPELOS: Meryl Steep løper langs stranden på Skopelos. Foto: Foto: Stella Pictures

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning