Lyst på sunn müsli uten for mye sukker?

Her er tre kjempegode varianter du enkelt mekker selv.

Nøttegranola

DU TRENGER:

50 g kokosolje

300 g grove

havreflak

50 g grovt kokosmel

100 g hassel-

nøttekjerner

100 g grovhakkede

mandler

100 g cashewnøtter

50 g gresskarkjerner

50 g sesamfrø

½ dl akasiehonning

100 g tørkede tranebær

eller ananas og papaya

1 ss støtt kanel

Litt salt

Slik gjør du: Varm kokosoljen i ei stor panne, og rist alle gryn, flak, frø, kjerner og nøtter under omrøring. Drypp honning over, rør godt rundt, og rist videre til alt er gyllent.

Bre müslien på ei stekeplate med bakepapir, og la den avkjøle helt før den blandes med de øvrige ingrediensene.

Sjokomüsli

DU TRENGER:

3 ss kokosolje

250 g havreflak

100 g sesamfrø

150 g grov hakkede mandler

½ dl blomsterhonning

125 g rosiner

eller tørkede tranebær

75 g hakket mørk sjokolade 70–85 %

SLIK GJØR DU: Varm kokosoljen i ei stor panne og rist havreflak, sesamfrø og mandler under omrøring. Drypp honningen over, rør godt og rist videre til alt er gyllent. Bre müslien ut på ei bakeplate, og la den avkjøle før den blandes med tørket frukt og sjokolade.

Powermüsli

DU TRENGER:

3 ss kokosolje

250 havre- og

rugflak

100 g hakkede mandler

100 g solsikkekjerner

100 g gresskarkjerner

100 g sesamfrø

50 linfrø

3–4 ss lønnesirup 

125 g tranebær  

Ev. et par ss gojibær

SLIK GJØR DU: Varm kokosoljen i ei stor panne og rist alle gryn, flak, frø, kjerner og nøtter under omrøring. Drypp sirup over, rør godt og rist videre til alt er gyllent. Bre müslien utover ei stekeplate med bakepapir, og la den avkjøle helt før den blandes med tørket frukt.

 

KNASENDE & GODT: Lyst på sunn musli uten for mye sukker? Da lager du den selv! Her er 3 oppskrifter du vil elske.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!