Lesernes høsttips i platehylla

Christer Knutsen lager lyse og glade popmelodier, som passer perfekt for lange høstkvelder.

Christer Knutsen lager lyse og glade popmelodier, som passer perfekt for lange høstkvelder. Foto: Paal Audestad

Publisert Oppdatert

Det er høst, kulden har så vidt satt inn, og ullteppene bres over kalde kropper i hver en sofakrok i det ganske land. Slike dager, og ikke minst kvelder, er det en nødvendighet at det finnes gode filmer og genuint god musikk, skriver Katrine Vik Nærbøe (23).

Hun har lagt sin elsk på jazz/croonerinspirerte Michael Bublé.

- Han bringer det gamle og beste av musikk frem i lyset igjen, med en stemmeprakt som er utenom det vanlige. Musikken som strømmer ut av høyttalerne er varm, melodiøs og skikkelig følelsesladet. Det er akkurat det jeg trenger når jeg sitter med en stor kopp te, i en ellers så stresset og masete hverdag, og venter på jula!

Katrine har sikret seg to billetter til Christer Knutsen-konserten som var på lørdag i Oslo. Les mer: Høstkos for blide kvelder

Liv Arntzen (27) har plukket ut tre album som alle er soleklare høstfavoritter, en innsats som belønnes med fem filmer og fem høstaktuelle album.

1) Magne Furuholmen: Past Perfect Future Tense

2) Thomas Dybdahl: That Great October Sound

3) Lars Winnerbäck: Vatten Under Broarna

- Og hvorfor er disse tre mine favoritter? Det er nok en kombinasjon av gode minner og det at de gir meg følelsen av at det trenger ikke være verden s undergang at sommeren går mot slutten og at vi går en mørkere og kaldere årstid i vente. De får meg vel egentlig til å innse at høsten og vinteren har sine gode sider de og, smiler Liv.

Marte Dimmen (23) sikret seg også Christer Knutsen-billetter til lørdagen, med dette lille frieriet.

- Christer Knutsen skaper en perfekt stemning i stuen sammen med stearinlys, kakao og godt lesestoff. Perfekt høstmusikk er nettopp dette - den varmer i kulden og lyser opp mørket. Alt som trengs for å unngå vinterdepresjon!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning