Leserne tester hobbyer

Å hjelpe andre

Da Sølvi ble med i Røde Kors, fant hun tidenes mest engasjerende hobby.

Publisert Oppdatert

Hei Hei :)

Tenkte jeg ville skrive litt om hva som har vært min hobby de siste 15 årene.

Jeg er med i Porsgrunn Røde Kors Hjelpekorps. Mange tror at det å være med i Røde kors bare består av førstehjelp, lete etter forsvunnede personer, og sitte vakt på fotballvakter, men det er så mye annet som skjer der

Jeg har opplevd mye på godt og vondt i min karriere i Hjelpekorpset. Jeg har vært så heldig at jeg har fått vært med på internasjonalt arbeid,

Jeg har vært to ganger i Bosnia hvor jeg har vært med på hjelpesending for at våre Rødekors kollegaer i Bosnia får utstyr, samt opplæring av mannskapene der. Jeg håper på en ny tur til Bosnia med ny hjelpesending i løpet av 2009.

Vi har et samarbeid med Tuzla en by 3 timer fra Sarajevo, jeg håper så sterkt å komme tilbake dit for å besøke mine Røde Kors venner der. :)

Ellers er jeg med på å sminke sårskader til øvelser, eller til førstehjelpskurs, og jeg spiller som regel skadet som markør. Dette er kjempe gøy :)

Røde Kors har gitt meg mulighet til å lære masse om meg selv, om andre mennesker, samt at jeg kan få en del kurs gjennom hjelpekorpset som er nyttig både innen Røde Kors og ellers i livet.

Jeg har vært med på en rekke leteaksjoner etter savnede personer, og det kan bli både positive og negative funn. Men bare tanken på at noen er borte gjør at man gjerne vil hjelpe de pårørende til å finne den de savner.

Det blir også endel morsomme vakter i løpet av året, alt fra å plastre knær til litt mer alvorlige skader kan skje på ulike arrangement som idrettsvakter, konserter, dansestevner med mer.

Jeg har som jeg skrev innledningsvis vært aktiv i 15 år, og Røde Kors har blitt en del av livet mitt, og Røde Kors kollegaene mine er som en familie for meg.

Vi er alle en stor familie.

Å være med i Røde Kors er en utrolig interessant, utfordrende, og hyggelig hobby.

Det består så mye mer enn bare det å lære.

Er depotleder i hjelpekorpset jeg da, så jeg har oversikt over alt utstyret som skal brukes.

Man får god kontakt med andre mennesker og man må ikke være redd for å prate med andre når man er med i Røde kors, og har man litt tid og lyst å gjøre noe som er meningsfylt i hverdagen er absolutt Rødekors en hobby å anbefale på det varmeste..

Klem fra

Sølvi Lillebø

Se flere saker fra: Lær deg å leke

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning