Leserne tester hobbyer

Latinobabe

Yvonne danser salsa!

Yvonne svinger seg til latinske rytmer

Yvonne svinger seg til latinske rytmer Foto: Foto: Yvonne Rystad

Publisert Oppdatert

For to år siden fant jeg min lidenskap. En hobby som i tillegg til å ha gitt meg timer med latter og glede, har gitt meg tbake selvtllitt og mot. På den tiden var jeg 'den grå musa' i klassen, den som ofte var mutt og alene, og med et likegyldig blikk på hverdagen. Men det var inntil jeg meldte meg på salsakurs.

Det var en veldig spontan avgjørelse, og med en gang jeg hadde meldt meg angret jeg, og vurderte jeg i det hele tatt skulle gå.

Det endte alikevel med at jeg tok motet til meg, og med en haug av sommerfugler i magen og tusen tanke boblende i hodet, stod jeg klar på parketten til min første dansetime. Jeg må innrømme at jeg var litt redd, men det viste deg seg etterhver at jeg ikke hadde noen grunn til.

Det var kjærlighet ved første skritt. I løpet av timen tok rytmene tak i meg, og jeg storkoste meg på gulvet. I tillegg til å glede meg over musikken og bevegelsene, fant jeg også en stor glede i samholdet på kurset og hvor sosialt det var.

I løpet av det første halvåret jeg danset utviklet jeg meg både som danser og som person. På dansekursene lærte jeg meg mer og mer, vi på kurset utviklet oss til å bli en stor vennegjeng og vi begynte også å dra ut å danse med andre på klubber i Oslo. Det at jeg hadde det så gøy da jeg danset gjorde også at jeg ble mye gladere ellers. Jeg ble også mye sikrere på meg selv, og å mestret utfordringer jeg ellers hadde hatt problemer med.

Salsa er en dans som er kjent for sin spesielle rytmebruk. Den stammer fra Karibien, men både i dansen og i musikken finner vi sterke Afrikanske røtter og innflytelse fra Spania og Frankrike. I Karibien, særlig på Cuba, danses salsa overalt og er sett på som en dans for alle.

Å danse har blitt en viktig del av livet mitt, og jeg nyter timene på dansegulvet til det fulle. Når jeg danser glemmer jeg alt annet enn musikken. Rytmene og takten fyller kroppen min og tar meg med langt bort fra hverdagen, og gjør at jeg slipper å tenke. Det er en herlig følelse!

Hilsen Yvonne

Se flere saker fra: Lær deg å leke

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning