Leserne tester hobbyer

Dans for livet

Marens hobby gjorde livet til en dans på roser.

Dans!

Dans! Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Jeg tror de fleste har prøvd hobbyer som håndball og fotball, og jeg er ikke et unntak. Etter noen år som ballspiller, gled jeg ut av miljøet der, og sluttet for godt. Den hobbyen jeg driver med nå, er nok ikke generelt så spesiell, men for meg er den det; for den forandret livet mitt til noe jeg ikke trodde fantes!

Min hobby er dansing. Selv om det kanskje høres ut som en hobby hvor du går til dansetime, lærer koreografien, og framfører den, så er det ikke slik i det hele tatt. For noen er det slik, men ikke for meg. Selvfølgelig: jeg går til dansetime, lærer koreografien og fremfører den. Men før man kommer så langt som til fremføringen, ligger det mye øving, teknikk, vennskap og kjærlighet bak. Mange tror at det er bare å framføre en dans, men det hjelper lite hvis man kan koreografien og gjør alle trinnene riktige, men glemmer det viktige: innlevelsen og dansingen, ikke bare trinnene. En god danser er ikke en som kan trinnene og gjør alt riktig, men en som danser som om det står om livet og som ikke ser på det som en koreografi, men som en dans! Og dans skal være gøy, ikke noe du gruer deg til! Jeg danser jazz, lyrisk og moderne, noe som jeg anbefaler ALLE å prøve.

Dansingen og miljøet på danseskolen jeg går på, har ikke bare gjort at jeg har fått en ny hobby jeg elsker, men den har også forandret meg mye som person. Nå ser jeg mye annerledes på ting enn det jeg gjorde før, og er sterk, selv når jeg står alene. Jeg trenger ikke drikke meg full hver helg og røyke fordi det er kult. Jeg blir godtatt som den jeg er, og dansen har hjulpet meg med å komme så langt som jeg har kommet med meg selv i dag!

Mvh

Maren Hjellen

Se flere saker fra: Lær deg å leke

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning