Fetisjisme i motebildet

Lakk, lær og latex

Sexy skal det være, dog med måte. Få inspirasjon til høstens mest heteste trend her.

Publisert Oppdatert

Det florerer av lakk, lær og latex i motebildet denne høsten.

Og det trenger slett ikke se harry ut dersom du bare styler det riktig.

Se bilder og få inspirasjon til denne sexy looken i bildegalleriet over.

Vanlig til fest

Stylist Lillian Vangen har observert mange som har kastet seg på denne trenden. Lillian jobber som frilansstylist og tar oppdrag for motemagasiner som Costume og Det Nye, styler designervisninger for Oslo Fashion Week og gjør styling til ulike reklameoppdrag.

- Vanlig skinn, nagler og den rocka stilen er blitt veldig vanlig. Men latex og lakk er jo ikke klær de fleste velger til hverdags, men det gjør seg godt til fest. Og dét er det faktisk mange som allerede har oppdaget, forteller hun til klikk.no.

Ubehagelig mote

Det er jo ikke alt i denne kategorien som er like behagelig heller. Stylisten har selv et par skinnbukser som ikke brukes så altfor ofte.

-Til fest kommer skinnbuksene frem. De er for upraktiske til å bruke til daglig, innrømmer hun. Men det går fint til fest.

Stylingtips

Det kan fort bli litt voldsomt med nagler, lakk, lær og latex over det hele. Så vi anbefaler å bruke det omhu.

Stylist Vangen har følgende stylingtips:

- Gå for god kvalitet og skikkelige ting. Billige lårhøye støvletter - særlig de med høye hæler - ser fort tacky og harry ut, men slett ikke alle. Kombinér støvlettene med kjole eller tights for eksempel.

Myk det opp

Blonder og myke feminine farger er en fin kontrast til det harde og maskuline uttrykket.

- Jeg vil anbefale å unngå lakkstøvletter i kombinasjon med latextights, men kombinér det gjerne med for eksempel ull, blonder eller matte silkestoffer. Personlig er jeg veldig glad i svart skinn kombinert med pudderfarger. Det gjør det hele mye mer mykt og feminint, anbefaler hun.

- En kjent og kjær stylingregel er å kombinere stive materialer med myke materialer, matte stoffer med blanke og så videre. Det er kontrastene som gir edge og spenning til antrekket, avslutter stylisten.

Er denne moten noe for deg? Si din mening i kommentarfeltet under.

Les også:

Høstens kuleste plagg

Knalløvelser for sprett-rumpe

Se de fantastiske kjendis-kjolene

CATWOMAN: Michelle Pfeiffer så helt uforglemmelig ut med catwoman-kostymet fra Batman Returns-filmen fra 1992.

CATWOMAN: Michelle Pfeiffer så helt uforglemmelig ut med catwoman-kostymet fra Batman Returns-filmen fra 1992. Foto: Foto: Stella/Warner Brothers

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning