Kulturekspert: Marit Aaby Vebenstad

Alle elsker Jenny

Hvem ville tro at den ungpikeaktige syngedama Jenny Lewis (31) er mest opptatt av sex og dop?

Jenny Lewis

Jenny Lewis Foto: Bulls

Publisert Oppdatert

Med en oppvekst i San Fernando Valley i California, også kjent som verdens pornohovedstad, er det kanskje ikke så rart at tekstene hennes har handlet mye om nettopp sex og dop.

Søte Jenny Lewis startet karrieren som barneskuespiller i reklame, tv-serier og et knippe filmer. Med en fraværende far og en fattig mor vokste hun altså opp i en av Californias mest spesielle byer. Da Jenny ble tatt av rocken, la hun skuespillerkarrieren på hylla.

Som vokalist i det hippe LA-bandet Rilo Kiley, og med en stadig mer suksessfull solokarriere, har hun holdt det gående siden 1998. Jenny og gutta platedebuterte med Take Offs and Landings i 2001, og gjorde senere stor suksess med albumet More Adventurous. I fjor kom popmesterverket Under the Blacklight, med elementer fra soul, indierock, girl group og folk. Virkelig en høydare.

I høst er Jenny Lewis nok en gang plateaktuell, denne gangen med Acid Tongue. Hennes forrige plate med Watson-tvillingene, de gospelinspirerte koristene fra Louisiana, Rabbit Fur Coat, ble et av høydepunktene i plateåret 2006. Mange er nok spente på hva hun kommer med denne gangen. Det er bare å glede seg!

I hver utgave av Det Nye gir Marit Aaby Vebenstad deg flere anbefalinger på Det Nyes faste musikksider.

Se Jenny Lewis live hos Conan O'Brian

:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning