Snuttene som fenger oss

Konkurransen om de beste sangtekstene er nå avgjort.

Scooters berømte linje om å være nice er blant vinnerne.

Scooters berømte linje om å være nice er blant vinnerne. Foto: BELA SZANDELSZKY

Publisert Oppdatert

Mari Klingen (28) er definitivt en entusiastisk tekstkjenner. Hun har falt pladask for

«How I wish you could see the potential, the potential of you and me», som bandet Death Cab for Cutie har skrevet.

- Har dere hørt noe så sårt, fint, ømt, lengtende og ærlig før? Den er formulert på finurlig vis, slik at det som kommer etterpå kan være hva som helst. Derfor passer den alltid inn i livet mitt, uansett hvilke krumspring skjebnen lanserer. Den er hentet fra I Will Possess Your Heart, en nydelig låt av Death Cab For Cutie. Hele låta, og plata den er fra, Narrow Stairs, er en fest, både tekstlig og musikalsk sett. Har dere ikke hørt den, fyr opp Spotify og hør på den asap, lyder anbefalingen.

Carina Maria Rasmussen (24) har gått litt mindre musikk-kredibelt til verks, med gode (vel kanskje ikke bokstavelig talt gode), gamle Scooter:

«It's nice to be important, but it's more important to be nice.»

- Jeg vet ikke om det akkurat er min favoritt sangtekst sånn totalt sett, men i hvert fall så synets jeg denne strofen er veldig fin og ikke minst veldig sann, smiler hun.

Mari og Carina har derfor sikret seg to billetter hver til Marit Larsen, Soundtrack of Our Lives og Hanne Hukkelberg i Oslo på lørdag.

Les mer: www.kanonhallen.no

Helene (23) har konkurransens lengste forslag med denne strofen fra Tom McRae, "Sao Paulo Rain:

«He vultures on main street are eyeing you up. Calculating the wait of your bones And midnight graffiti appears on your door. So we all can sleep safe in our homes»

- Teksten er finurlig og assosiativt skrevet, og jeg liker så godt at han tar med referanser til eventyret om Ali Baba og de 40 røverne og at det FUNKER. En nydelig sang, med dette som tekstlinjen som virkelig utmerker seg, for min del. Tom McRae er en strålende låtskriver, sier Helene.

Norske Unni Wilhelmsen er det også flere som har som favoritt tekstforfatter. Katrine (21) har merket seg denne noe beske tekstbiten:

Unni Wilhelmsen  og Ronni Le Tekrø opptrer med hver sin gitar under Spellemann-showet.
FOTO: Morten Holm/Scanpix

Unni Wilhelmsen og Ronni Le Tekrø opptrer med hver sin gitar under Spellemann-showet. FOTO: Morten Holm/Scanpix Foto: Holm, Morten

«Cause the past is stronger than my will to forgive»

- Sangen heter Won't go near you again. Denne sangen, og da særdeles denne tekstlinjen, summerer opp hva jeg føler for en tidligere hjertevenn, forklarer hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning