Påskeferien 2010

Klesetikette på afterski

Slik kler du deg på afterski.

AFTERSKI: Påske er for mange synonymt med afterski, men hvordan skal man egentlig kle seg?

AFTERSKI: Påske er for mange synonymt med afterski, men hvordan skal man egentlig kle seg? Foto: Illustrasjonsfoto: Crestock.com

Publisert Oppdatert
RETT ANTRUKKET: Slik skal du se ut på afterski, med hettegenser, ski lue og skibriller.

RETT ANTRUKKET: Slik skal du se ut på afterski, med hettegenser, ski lue og skibriller. Foto: Foto: Yvonne Ringnes Nilsen/Klikk.no

Påsken er rett rundt hjørnet. I tillegg til snø, ski, sol og et par nye solbriller, er påsken også synonymt med afterski for mange.

Har du planer om å legge turen innom baren etter en tur i bakken i løpet av høytiden, så kan vi hjelpe deg med hva du kan ha på deg - og hvordan det absolutt ikke er lov til å gå.

Ikke kom nydusjet

Først og fremst så er det overhodet ikke lov å komme nydusjet og nystrigla på afterski.

Eller, du kan jo selvfølgelig være nydusjet, men du må i det minste gi inntrykk av at du ikke er det.

Har du ikke engang vært i bakken fordi tømmermennene har regjert i hodet ditt på grunn av for mye alkohol kvelden før, så må du i det minste late som om du faktisk har vært utenfor hyttas fire vegger i løpet av dagen.

Du kan for eksempel løpe et par runder rundt hytta for å få friske roser i kinnene dine eller du kan rulle der rundt i snøen - frisk luft hjelper dessuten på hangoveren.

Eventuelt kan du ta litt rouge i kinnene for å fake de friske rosene.

Avslappet klesstil

På afterski skal du ikke være stylet med masse sminke, høyt hår og festantrekk, her er det den laidbacke stilen som gjelder.

Det absolutt dummeste man ser er jenter og gutter som ser ut som om de har kledd seg for en tur på byen. Med mindre du har lyst på stygge blikk fra de andre gjestene, så unngå gull, glitter og glam på afterski.

Stylist Tove Eggen har vært fast inventar på afterski på Trysil de siste ti årene, og har selv vært gjennom mange fy-fy-antrekk og jobbet hardt med å komme frem til det perfekte antrekket.

- For det første er det viktig å huske på en ting: Du er på fjellet! Selv om det står diskotek i store bokstaver utenfor døra, er høyhælte sko, utringede silketopper eller en dukkert i smykkeskrinet strengt forbudt, sier hun.

Her er det med andre ord skisko eller i det minste sneakers som gjelder.

Behold skibuksene på

På bena skal du ha på deg skibukse, eller nikkers hvis det er stilen din. En jeans er egentlig også fy-fy, men går til nød og neppe. Penbukse eller skjørt er ikke lov!

En partytopp eller skjorte er egentlig også forbudt. En vanlig topp, singlet eller t-skjorte er det som gjelder. Ingen liker dolle-damer eller fine fyrer på afterski.

- Så lenge du beholder skibuksene på, kan du godt bytte ut sko og overdel med noe mer attraktivt, sier Eggen.

Over kan du gjerne ha en hettegenser, en vanlig genser eller fleecejakke. Men husk at det blir kan bli veldig varmt og trangt, så det kan lønne seg å ha noe lettere under som du kan ta deg av til.

Naturlig sminkelook

Håret skal ha en naturlig look. Helst skal du ha på deg skilua med skibrillene godt festet oppe på hodet. Det kan bli varmt, men siden du har hatt på deg lua i skibakken hele dagen, eller later som om du har det, så har du garantert luehår.

- Eventuelt kan du flette håret, noe som både er praktisk og veldig trendy denne våren, slik at du får fine krøller til afterski, sier stylist og makeupartist Rubi Sørvik.

Sminken skal også være minimal, og skal du først klæsje på noe i trynet så må sminken i det minste se naturlig ut. Concealer og maskara bør egentlig holde, for ingen står vel på ski i full sminkemundur, eller?

- På afterski skal sminken være nedtonet og frisk, gjerne med litt roser i kinnene. Et godt tips kan være å bruke vannfast maskara, sier Sørvik.

En av vårens største sminketrender er dessuten den nude looken, så du er derfor veldig moteriktig med en naturlig sminke.

Konklusjon:

Skal du en tur innom hytta før turen går til ølbaren, så skal du gjøre minimalt med skiklærne du allerede har på deg. Du har høyst lov å skifte sko og ta på deg en t-skjorte og genser.

Har du rett og slett tilbrakt hele dagen inne, så få på deg skibuksa og lat som om du har vært ute og nytt solen og snøen. Jo mindre pyntet du er, dess bedre.

FULL FEST: Afterski er veldig populært i påsken, og tiltrekker seg mange festglade mennesker.

FULL FEST: Afterski er veldig populært i påsken, og tiltrekker seg mange festglade mennesker. Foto: Foto: Yvonne Ringnes Nilsen/Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning