Klær KAN snakke

Antrekket ditt kan i mange sammenhenger snakke for deg.

Publisert Oppdatert
Nakenbildet av den franske presidentfruen gikk sin seiersgang i media. Samtidig skulle Carla Bruni-Sarkozy representere landet sammen med sin mann. Da var det viktig å velge antrekk med omhu..

Nakenbildet av den franske presidentfruen gikk sin seiersgang i media. Samtidig skulle Carla Bruni-Sarkozy representere landet sammen med sin mann. Da var det viktig å velge antrekk med omhu.. Foto: ©Supplied by Alpha Press

Terrortiltalte Bhatti kler seg i strikkegenser. To bedratte koner stiller i lyseblå drakt. Det er neppe tilfeldig.

Bygger image med klærne

David Toska og Arfan Bhatti har for lengst bevist at gensere ikke bare brukes for å holde varmen. I rettssakene mot dem stilte de i henholdsvis lusekofte og strikkegenseren til det amerikanske skilandslaget. Et noe utypisk plagg for begge, vil de fleste enes om.

Det er fullt mulig å skape et image ved å kle seg strategisk. Beate Barth-Nossum er PR-rådgiver i Geelmuyden-Kiese.

- Klær er veldig viktig for imagebygging og kommunikasjon. Hvis det blir feil, forstyrres budskapet. Vi blir mer opptatte av det rare slipset eller øredobbene, enn hva som blir sagt.

Dressen blir uniform

Hun trekker frem Erik Solheim som et eksempel på en som ikke helt fikk det til i begynnelsen.

- Det er vanskelig å bli tatt på alvor når du stiller i rød jakke og grønn bukse.

Når det gjelder klær, har kvinner i rampelyset det vanskeligere enn sine mannlige kolleger, ifølge Barth-Nossum.

- Det finnes ikke en uniform for kvinner på samme måte som dressen er det for menn. Men de fleste som er i offentlighetens lys lærer kjapt å kle seg korrekt og har et bevisst forhold til hva de har på seg. Ser du at du skiller deg ut på opptak fra en TV-debatt, gjør du det aldri igjen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning