Oslo Fashion Week

Kjendisspekket åpning av OFW

MGP-vinneren Didrik Solli-Tangen sang, og tidligere Briskeby-vokalist Lise Karlsnes prøvde seg på catwalken.

Publisert Oppdatert

Det var den norske Grand Prix-vinneren Didrik Solli-Tangen som fikk æren av å åpne showet da Oslo Fashion Week ble sparket i gang tirsdag kveld.

Masse kjendiser

Det er 13. gang OFW arrangeres, og en fullsatt sal i Oslo Kongressenter fikk blant annet se visningen til årets debutant Veronica B. Vallenes.

På første rad bugnet det av kjendiser. Marion Ravn, Samsaya, Kathrine Sørland, Marian Aas Hansen, Marte Krogh, Ailo Gaup og Stål Talsnes er bare et knippe av de mange fremmøtte.

I løpet av moteuka er det fjorten designere som skal vise frem sine kolleksjoner for kommende høst og vinter, og hele tre av dem er debutanter.

Knall og fall

Flere nordiske designere fikk sette sitt preg på åpningen under NICE sin visning.

Nordic Initiative, Clean and Ethical (NICE) er et nordisk samarbeid som fremmer klær som skåner miljøet uten at det går på kompromiss av moten.

En annen som fikk sette sitt preg på kvelden var en modell. Hun fikk en tøff dag på jobben idet hælene gikk i ball og hun måtte ned i knestående - to ganger.

Heldigvis tok hun det meget pent, akkurat som Agyness Deyn gjorde da også hun falt to ganger på catwalken i helgen.

Utdeling av motepris

Kveldens høydepunkt var kåringen av Nåløyeprisen 2010.

Før vinneren ble avslørt, fikk alle de ti nominerte viste frem noen av sine kreasjoner for våren og sommeren.

Den nylanserte soloartisten Lise Karlsnes, som tidligere var frontfigur i bandet Briskeby, fikk seg også en tur nedover catwalken. Hun fikk stor oppmerksomhet i sin hvite kjole fra klesmerket Vatle.

Men det var designduoen Mardou & Dean som ble kåret til årets vinnere. De produserer norske jeans og var svært fornøyd med prisen.

Damen som fikk lov til å avslutte kvelden var Lise Karlsnes. Hun fremførte to av sine nye sanger sammen med sitt nye band.

Les også:

Vårens topp ti trender

Slik gjør du garderoben klar for en ny sesong

Så enkelt får du en trendy leilighet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning