Smart på ferie

Kjapp ansiktsrens

Det er nesten ikke mulig å fjerne sminken på en kjappere måte enn å dra ut en renseserviett og gni den over ansiktet. Men fungerer de bra nok?

Publisert Oppdatert
RASKT: Renseservietter er smart å ha når du er på reise eller har dårlig tid.

RASKT: Renseservietter er smart å ha når du er på reise eller har dårlig tid. Foto: Foto:Istockphoto

Renseservietter gir en kjapp ansiktsrens, og geniale å bruke hvis du skal på hyttetur eller hvis du trenger en snarvei til rens en etter en sen kveld.

Latskap

Makeupartist og journalist i Det Nye, Cecilie Hauge Eggen, forteller at hun selv bruker renseservietter, men mest om hun har dårlig tid.

- Man kan kalle det en latskapsrens, egentlig. Men det funker bra, og jeg bruker det samme på modellene mine i studio etter en sminkeøkt, sier hun.

Hun føler ikke at huden blir helt ren når hun bruker renseservietter, siden "møkka" i ansiktet allerede er på servietten.

- Når man bruker renseservietter er det i alle fall viktig å jevnlig forflytte seg til "rene" sider av servietten, slik at huden hele tiden berører noe rent, sier hun.

Som regel har Cecilie litt bedre tid på kvelden, slik at hun renser huden på en skikkelig måte. Og her er hennes tips til gullende ren hud:

Fjern makeup: Bruk en hydrofil olje (Hy öl fra Babor eller PreCleanse fra Dermalogica for eksempel). Oljen løser opp all fettløselig makeup, inkludert foundation og vannfast maskara. I tillegg liker den vann og løser seg opp i vann.

KJEKT Å HA: Det finnes et godt utvalg renseservietter i dagligvarehandelen og på apotek.

KJEKT Å HA: Det finnes et godt utvalg renseservietter i dagligvarehandelen og på apotek.

Og vips: Da er all makeup fjernet.

Rens huden: Det gjøres med vanlig renseprodukt. Da renses huden i tillegg. (Man fjerner ikke bare makeupen, men kommer til på selve huden i og med at makeupen nå er borte). Her kan man sikkert bruke renseserviett, poenget er jo allerede litt borte dersom man må bruke noe først.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning