Katie live

Mandag gikk Katie Melua på scenen på Sentrum Scene i Oslo. Det kan bli lenge til neste gang.

Katie Melua spiller i Oslo i kveld.

Katie Melua spiller i Oslo i kveld. Foto: Bulls

Publisert Oppdatert

Mandag spilte Katie Melua på Sentrum Scene i Oslo.

Den Norgeskjære artisten har besøkt landet flere ganger, blant annet i 2006 - da hun sikret seg en plass i Guiness Rekordbok, for historiens dypeste konsert. Hun spilte da 303 meter under havoverflaten i en av bena til Troll A-plattformen.

Katie har hatt et hektisk år, siden hun ga ut sitt tredje album, «Pictures», i oktober i fjor. Året har vært smekkfullt av konserter, og mandag spilte hun altså i Oslo.

- Det er rart å være på veien så lenge. Du blir litt snål til slutt, sier hun til NRK.

Katies vakre stemme og sjarm har gjort henne til en av Englands mest fremgangsrike artister. Hennes jazzpopete album «Call Off The Search», «Piece By Piece» og «Pictures» har alle solgt i millionopplag.

- Ja visst er det sprøtt, karrieren min har gått fort. Men det har likevel ikke vært direkte stressende, jeg tar ferie ganske ofte, sier hun på telefon fra London til NRK.

Roer ned

- Jeg tror ikke jeg kommer til å gi ut noe nytt album før i 2010. Jeg har noen sanger klare, men jeg kommer nok til å avslutte turneen før jeg begynner å skrive på alvor, sier hun.

Katie debuterte i 2003 med platen «Call of the search», som må sies å være en respektabel start. Hun var da bare 19 år, og platen holdt seg på VG-lista i 67 uker.

I august var det mye fokus på jazzstjernen da Sør-Osseatia-konflikten blusset opp. Katie er født i Georgia, men vokste opp i Nord-Irland. Og akkurat i denne perioden hadde artisten planlagt å reise og besøke slektninger hjemlandet.

- Det er veldig stressende og rart, vanskelig å ta inn over seg. Der hjemme pågikk krigen og samtidig satt jeg på en scene et eller annet sted og sang ved et piano for 5.000 mennesker hver kveld. Man får dårlig samvittighet. Jeg har ikke klart å fordøye det som har skjedd enda. Men det står bra til med slektningene mine der hjemme.

Få med deg de beste konsertene! I hver utgave av Det Nye serverer kulturekspert Marit Aaby Vebenstad deg månedens viktigste begivenheter.

Se Katie Meluas Spiderweb live her:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning