Det Nye-Jenta

- Kanskje jeg gifter meg med Leonardo DiCaprio

- I hverdagen min skjer det alltid så mye uforventet, og det er jo det som er spennende og inspirerende, sier Martine.

STEMT VIDERE: Martine Sorthe er klar for finalerunder i Det Nye-jenta.

STEMT VIDERE: Martine Sorthe er klar for finalerunder i Det Nye-jenta. Foto: Privat

Publisert Oppdatert

Av over 600 påmeldte skal det kuttes ned til 6 finalister i Det Nye-jenta, der vinneren kommer på coveret av Det Nye og får sin egen blogg på Detnye.no.

Igår ble det klart at jenta som ble stemt videre av seerne fra andre episode er 16 år gamle Martine Sorthe fra Molde.

- Jeg føler meg så verdsatt og priviligert over at mennesker over hele Norge stemte meg frem! Det er så gøy og rettferdig at det er TV-seerne som stemte meg videre, for da er jeg sikker på at jeg kommer til å bli akseptert og at jeg kommer til å inspirere jenter rundt om i Norge hvis jeg blir Det Nye-jenta, sier Martine.

Martine er elev på videregående skole, jobber på skobutikken Bianco og klesbutikken Karpe Diem, i tillegg til at hun blogger.

- I hverdagen min skjer det alltid så mye uforventet, og det er jo det som er spennende og inspirerende. All denne inspirasjonen jeg får, bruker jeg til å utvikle bloggen, stilen og bildene mine. Bloggen min har jeg alltid lagt ned mye jobb i, og det er den jeg bruker mesteparten av tiden min på. I tillegg trener jeg ganske ofte, det gir meg mye overskudd og man får automatisk en mye mer positiv innstilling til alt og alle.

Martine vil vinne konkurransen for å få muligheten til å inspirere andre jenter til å tro på seg selv.

- Jeg har jobba hardt for å nå hit jeg nå befinner meg, ved å bygge meg selv oppover, stein for stein. Selvtilliten min har bare steget, og det er postivt. Om jeg blir Det Nye-jenta skal jeg inspirere flere til å skjønne at å ha selvtillit er bra. Å ha sin egen stil er kult. Å gå utenom komfortsonen sin gjør at man blir sterkere. Å gå gjennom tøffe perioder i livet gjør en mer erfaren og tøffere enn før. Å komme fra en liten bygd skal ikke knuse drømmene dine.

Programleder for den TV-sendte konkurransen og Det Nyes redaktør Mari Midtstigen leter etter en jente med masse sjarm, humor, god formidlingsevne og en inspirerende klesstil. Det sistnevnte er Martine ganske sikker på at hun har.

- Det jeg oftest har hørt er at stilen min er inspirerende fordi jeg blander plagg, merker, stoff og kvalitet av ulike sjangre, noe svært få i Norge greier å gjøre på en vellykket måte, sier hun.

HØSTFAVORITTER: Slik vil Martine kle seg i høst. Fra venstre: smykke fra Zara (kr 179), sko med leopardprint fra H&M (kr 299), genser med trykk fra Choies.com (kr 212), skjørt fra T by Alexander Wang hos Carpediiem.no kr 1249, hatt fra H&M (kr 199), kåpe fra H&M (kr 599), sandaler med knyting fra Zara (kr 679).

HØSTFAVORITTER: Slik vil Martine kle seg i høst. Fra venstre: smykke fra Zara (kr 179), sko med leopardprint fra H&M (kr 299), genser med trykk fra Choies.com (kr 212), skjørt fra T by Alexander Wang hos Carpediiem.no kr 1249, hatt fra H&M (kr 199), kåpe fra H&M (kr 599), sandaler med knyting fra Zara (kr 679). Foto: Privat og produsentene.

Martines stil er ifølge henne selv trendpåvirket, personlig, og alltid med en liten twist.

- Jeg liker å bruke samme plagg på ulike måter, så jeg får brukt kreativiteten min. Jeg blir veldig fort inspirert av trender, men velger ut hvilke som kan passe bra til min stil. Men jeg er ikke altfor skeptisk, alt går an, det er bare å lage noe kreativt ut i fra det.

Hun har ønskelisten klar for den nye motesesongen.

- Denne høsten er jeg veldig inspirert av av lærbukser, skinnjakker, lenkesmykker, hatter, silkekjoler, store og varme kåper i fuskepels, strikkegensere, skjørt og boots.

- Til slutt. Hva drømmer du om?

- I tillegg til å bli fullstendig og komplett lykkelig som i alle romantiske klisjèfilmer, så drømmer jeg om leilighet i New York og å kunne studere Fashion Management and Entrepreneurship på Gateway College. Kanskje jeg gifter meg med Leonardo Dicaprio og bor der for alltid, hvem vet. Drømmer er absurde, det er jo virkeligheten som er drømmen - det er bare det å huske å leve den.

Se Det Nye-jenta på TV2 Bliss mandager kl. 21.25 og her på Detnye.no.

Les også:

Dette har gitt henne 102 000 følgere

Denne mannen ville vi snudd oss etter på gata

Slik vil kjæresten at du skal kle deg

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning