30 skjønnhetstips

Jobb som en proff

Vi gir deg 30 skjønnhetstips slik at du kan jobbe som en proff.

Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Foto: Crestock

Alle som jobber med skjønnhet har sine små triks og hemmeligheter. Her har vi samlet 30 av de smarteste tipsene så du også kan bli proff!

1. Legg en fuktig makeupsvamp i kjøleskapet en stund. Trykk den forsiktig i ansiktet for å fiksere makeupen, og sminken holder seg pen mye lenger.

2. Leppestift og lipgloss kan brukes til så mangt... Ferskenfarget eller rosa leppestift fungerer strålende som kremrouge. Påfør en dæsj og gni godt ut med fingertuppene. Klar lipgloss gjør seg godt som highlighter på kinnbeina, men bruk håndbaken som palett, så du ikke tar på for mye av gangen.

3. En naturlig, såkalt nude look på neglene er en favoritt hos mange. Men er du usikker på hvilken rosa- eller beigefarge du skal velge? Hold neglelakkflasken opp mot innsiden av håndleddet ditt. Den riktige lakkfargen skal friske opp hudfargen din, ikke gå i ett med den.

4. Du kan bruke vanlig hårfarge til å farge brynene dine, det blir ofte mer naturlig enn om du farger dem med vippesverte siden utvalget er mer begrenset.

5. Er du avhengig av å sette håret bort med spenner når du legger makeupen, men samtidig redd for å ødelegge den glatte frisyren? Bruk et ansiktspapir som beskyttelse under spennen, da unngår du at den lager kjipt merke i håret.

Foto: Svein-Erik Tøraasen/Blueline Studio

6. Tenk komplementærfarger når du skal dekke over ujevnheter og fargeforskjeller. Bruk en concealer med gul undertone når du skal kamuflere blå ringer under øynene. En grønnfarget krem nøytraliserer røde kinn.

7. Fargen på øyenskyggen blir sterkere hvis du legger den med et fuktet redskap. Dette forhindrer samtidig at skyggen drysser ved påføring. Du kan også bruke øyenskyggen som en eyeliner, hvis du fukter en tynn pensel og tegner en strek langs vippekanten.

8. Flygehår som står til alle kanter et velkjent problem for mange, spesielt om vinteren. Neste gang du drar av deg luen og håret står til alle kanter, så rot i vesken og finn en håndkrem eller en lipgloss. Gni litt av produktet mellom hendene og stryk lett over håret. Det får håret til å roe seg. Bare ikke ta så mye i at håret blir tungt og ser fett ut.

9. Ha alltid favoritt-foundationen din i to farger, så kan du blande deg frem til nøyaktig den fargen du har. De færreste av oss har samme hudfarge hele året! Du kan også bruke de ulike fargene bevisst - mørkt der du vil skjule, og lysere der du vil fremheve. Legg for eksempel mørkere foundation langs sidene av nesen og en lysere stripe på toppen for å gjøre nesen smalere. Husk å jevne ut overgangene.

10. Tynt og fint, uregjerlig hår kan faktisk bli lettere å ha med og gjøre hvis du bleker eller farger det. Kjemisk behandling er ikke alltid en dum ting for håret!

11. For å få leppene til å se større ut, bruk en hudfarget eller lysebrun lipliner og lag illusjon av en skygge rett overkant av overleppen. En lett concealer i en tone lysere enn hudtonen din kan også gjøre samme nytten.

12. Kriseløsning for røde, hovne kviser: Ta på øyendråper (slike som skal gjøre øynene klarere), det demper hevelse og rødflammethet, og får blodkarene til å trekke seg sammen. Har du natten på deg, men mangler en spesialkrem til utbruddet, er tannkrem kjent for å tørke ut kviser.

13. Velg riktig maskara: Vil du ha en naturlig look velger du en børste med store mellomrom, dette gir definerte og adskilte vipper. Til fest er det fint med tykke vipper, og da bør du gå for en maskara med tettsittende børste, som gir mer maskara på hver øyenvipp.

14. Hvis du ikke har hatt tid til å vaske håret, kan du gni litt talkum i hårrøttene. Dette trekker til seg fett, og får håret ditt til å se litt mer nyvasket ut.

Velg riktig maskara!

Velg riktig maskara! Foto: Crestock

15. Usikker på hvor rougen skal legges? Smil godt og legg rougen på eplekinnene, men ikke nærmere nesen enn to fingerbredder (sjekk med pekefinger og langfinger).

16. Er sjampoen eller balsamen din nesten tom, og du ikke har en ny flaske stående i skapet, kan du forlenge levetiden ved å tilsette litt vann i flaskene. Dette vil gi deg et par ekstra doser.

17. Hvis du har spist salt mat eller drukket alkohol, har du kanskje våknet opp med poser under øynene. Da hjelper det å legge på noe kaldt, gjerne en isbit eller kald tepose. Og tro det eller ei, hemoroidekrem er faktisk også kjent for å være veldig effektiv mot poser under øynene!

18. Dersom du har bomma litt med makeupkosten eller kajalen, er beste måte å rette opp feilen på å bruke en q-tips med litt foundation på. Det fungerer som et viskelær. Med vann risikerer du å lage skarpe kanter som er vanskelige å jevne bort.

19. Får du ikke bort all leppestiften? Ta litt olje (babyolje, olivenolje, hva enn du har i huset...) på en bomullsdott og gni bort restene.

20. For å få hestehalen stram og fin uten bulk i nakken, skal du se opp i taket når du fester hårstrikken.

21. Er du plaget med maskara som smitter ned på huden og får deg til å se ut som en vaskebjørn? Prøv å bruke vannfast maskara på de nedre vippene, det hjelper. Og styr unna maskaraer som skal ha en forlengende effekt, da disse inneholder små fibre som har en tendens til å drysse. Velg heller en maskara med volum.

22. Neglelakker (spesielt mørke farger) kan gjøre neglene dine gule. For å unngå det skal du bruke en blank underlakk. Det finnes også underlakker med perlemor i, som fyller ut rillene og gjør overflaten glattere. Men er neglen allerede blitt misfarget, kan du gni en sitronbåt over neglen, det skal minske gulskjæret noe.

Foto: Crestock

23. Lipgloss har en tendens til å forsvinne fort. Men du kan få den til å holde bedre ved å tegne opp leppene dine (ikke bare kanten rundt) med en lipliner i matchende farge først. På den måten skaper du en matt base for lipglossen.

24. Et par dager før du skal farge håret ditt, bør du gi det masse næring, gjerne i form av en proteinkur etterfulgt av en fuktighetskur. Et sunt hår tar bedre og jevnere til seg pigmentene fra fargen enn tørt og livløst hår.

25. Parfyme trenger fuktighet og fett for å holde bra, så hvis du har tørr hud kan du bruke noe mer parfyme enn vanlig. Du kan også påføre en luktfri fet krem på huden for å få duften til å sitte lenger. For øvrig bør du alltid påføre parfyme på ren, nydusjet hud. Da er huden din varm og porene åpne, og parfymen vil sitte bedre.

26. Hvis det blåser fælt ute, og du har rettet ut håret ditt, kan du holde det sammen med et frottébånd som du egentlig bruker rundt håndleddet når du trener. Dette lager ingen merker i håret ditt, slik vanlige hårstrikker gjør, og du kan trygt slå ut håret når du kommer innendørs.

27. Et strøk med deodoranten din i bikinilinjen motvirker røde nupper etter barbering.

28. Hvis du synes det er vanskelig å ta på maskara uten å søle, kan du forsøke å bøye tuppen i 45 graders vinkel. Børsten retter seg ut når du putter den tilbake i hylsen igjen.

29. Har du sovnet med sminken på, kan det være lurt å ta litt balsam på øyenvippene dine i dusjen (etter at du har fjernet sminken). Det gjør at vippene dine ikke blir så tørre.

Foto: Crestock

30. Ta én del solkrem og to deler vann, bland i en sprayflaske og dusj håret med blandingen for å beskytte farget hår i solen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning