Indieprinsessen

Søte Natalie Portman (27) har hatt like stor suksess både som indieprinsesse og actionbabe. Nå dukker hun opp i det storslåtte dramaet The Other Boleyn Girl.

Publisert Oppdatert
Natalie Portman på filmfestivalen Cannes tidligere i år.

Natalie Portman på filmfestivalen Cannes tidligere i år. Foto: WireImage/All Over

Helt siden hun spilte Lolita-aktige Mathilda i leiemorderfilmen Léon som 12-åring og Marty i indiedramaet Beautiful Girls i 1996, har Natalie Portman hatt flust av skuespillerkred.

Star Wars-babe

Hun har valgt de riktige rollene hele veien, og vi kan nevne i fleng: tre Star Wars-filmer, Garden State, V for Vendetta og Goya's Ghosts. Science fiction og drama har virkelig vært hennes greie, men i august dukker hun opp i kostymedramaet The Other Boleyn Girl.

Handlingen er satt til 1500-tallets England, og Natalie Portman og Scarlett Johansson spiller to rivaliserende søstre. Oppdaget som 11-åring

Natalie ble født 9. juni 1981 i Jerusalem, av en israelsk lege og en amerikansk kunstnermor. Familien flyttet til Washington, og til slutt bosatte de seg i New York.

Allerede som 11-åring ble Natalie oppdaget. Seks måneder senere pangdebuterte hun i Luc Bessons Léon, men gjennombruddet som "voksen" skuespiller kom først med Star Wars: Episode I - The Phantom Menace i 1999. Vi gidder Natalie

Det stopper ikke der; Natalie betegnes som et skolelys, og hun har faktisk studert psykologi ved Harvard University innimellom de mange filminnspillingene.

Nylig gjorde hun seg ferdig med innspillingen av krigsdramaet Brothers, der hun spiller mot Jake Gyllenhaal og Tobey Maguire, og for tiden jobber hun med det romantiske dramaet New York, I Love You.

Vi elsker Natalie Portmans yndige vesen, og selv om ikke Garden State fra 2004 var tidenes film, digger vi scenen der hun sier "denne sangen vil forandre livet ditt" og setter på New Slang av The Shins.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning