Hvis nesa di er lang...

Sminke er et hendig våpen hvis du vil fjerne eller legge til.

Publisert Oppdatert

Det Nyes sminkeekspert Sandra Granroth deler noen av yrkeshemmelighetene hun bruker i sin jobb som makeupartist.

Hvis du vil dra øynene lenger fra hverandre

Sandras tips: Her kan du få god hjelp av å legge kajalen riktig. Hvis du passer på å legge kajalen bare i ytterkant av øynene, og stopper før du når midten, vil det se ut som om øynene dine sitter lenger fra hverandre.

Hvis du vil gjøre øynene mer tettsittende

Sandras tips: Her gjelder det motsatte prinsippet. Hvis du legger kajalen hele veien slik at du rammer inn øyet, vil det virke som om avstanden mellom øynene er mindre.

Hvis du synes ansiktet ditt er for langt

Sandras tips: Hvis du har et langt ansikt, kan et matt pudder være til hjelp. Også her velger du et pudder som er et par nyanser mørkere enn huden din.

Et langt ansikt har ofte en høy panne, så begynn med å legge pudder i øverste del av pannen for å tone ned dette området slik at ansiktet virker kortere. Legg rougen i runde eplekinn.

Hvis du synes ansiktet ditt er for bredt eller rundt

Sandras tips: Her kan du også leke deg med et matt pudder for å "fjerne" eller tone ned de partiene du ønsker. Har du for eksempel et kraftig kjeveparti, kan du tone ned det ytterste punktet på hver side.

I stedet for å legge rougen i eplekinn, ville jeg valgt å legge en bruntonet rouge langs med og rett under kinnbena for å fremheve disse. Slik skaper du en illusjon av et smalere ansikt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning