Test deg selv

Hvilken sextype er du?

Passer dere sammen i senga? Finn din sextype og få et fantastisk sexliv.

Hvordan er du i senga?

Hvordan er du i senga? Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Slik gjør du:

Finn din sextype ved å svare på påstandene så ærlig som du kan, og gi deg selv poeng på denne måten:

1: Passer helt.

2: Passer stort sett.

3: Passer.

4: Passer litt.

5: Passer ikke.

Du er en klar sextype hvis du scorer 1 eller 2 ved kun en av typene. Du er en blandet sextype hvis du scorer 1-3 ved flere av typene.

I mer enn 30 år har den australske sexterapeuten Sandra Pertot studert par. I boka When Your Sex Drives Don't Match: Discover Your Libido Types to Create a Mutually Satisfying Sex Life lanserer hun de ti sextypene. Her kan du teste deg selv, og finne ut hvem du passer sammen med.

Den følsomme

"Følelsesmessig intimitet under sex er viktigere for meg enn seksuell prestasjon"

Eksempel: Du er ikke så veldig opptatt av sex før du får en kjæresten du virkelig liker. Kanskje du har hatt problemer med å få orgasme? Det du liker best ved sex er hudkontakt og følelsen av nærhet. Når disse forholdene ikke er til stede, har du vanskelig for å bli opphisset. Men når du opplever følelsesmessig intimitet, spiller det ingen rolle for nytelsen din om du får orgasme eller ei.

Den lidenskapelige

"Jeg knytter bare følelsesmessige bånd til en som er seksuelt lidenskapelig"

Eksempel: Når du har vært i et forhold en stund, savner du den hyppige og heftige sexen dere hadde da dere var nyforelsket. Du tar gjerne initiativ til sex i bilen eller på kjøkkengulvet, bare for å føle at sexen ikke er blitt rutine. Het, lidenskapelig sex som på film er det du forbinder med kjærlighet og intimitet. Du har ikke noe imot å være i et langvarig forhold, dere kan gjerne planlegge å bli gamle sammen - så lenge sexlivet ikke blir trivielt med tiden.

Den sexavhengige

Ved å finne ut hvordan du selv er i senga, kan du få et bedre sexliv.

Ved å finne ut hvordan du selv er i senga, kan du få et bedre sexliv. Foto: Foto: Crestock

"Jeg trenger sex for å fungere"

Eksempel: Du har masse energi å bruke opp. Hverdagen din er krevende, og du bruker sex for å stresse ned. Det har du alltid gjort, da du var singel tok du grep selv. I begynnelsen av et forhold vil nok sexlysten din bare være til glede for kjæresten, men etter en stund blir det en belastning. Du får ikke sove hvis ikke du får en orgasme, og du blir sur hvis kjæresten ikke vil. I verste fall sover du alene så du kan masturbere i fred.

Den selvutslettende

"Jeg blir kun seksuelt tilfredsstilt hvis jeg kan gjøre partneren min tilfreds"

Eksempel: Du blir aldri overveldet av sexlyst. Når du først har sex synes du det er deilig, men det som gleder deg mest er å se at mannen din blir tilfredsstilt. Noen ganger tar du initiativ til sex bare for å se opphisselsen og gleden hans. Og til tross for at du ikke blir opphisset til stadighet vil du ikke unnvære sex, det gjør deg nemlig glad. Du kan med fordel tillate deg å prioritere dine egne behov.

Den kravstore

"Jeg har krav på det sexlivet jeg ønsker når jeg er i et fast forhold"

Eksempel: Du har alltid vært glad i sex og oppdaget det tidlig. Hvis du er i et langvarig forhold og dere stadig sjeldnere finner tid til sex, skaper det problemer for deg. Du synes ikke kjæresten din anstrenger seg for å møte dine behov, og du føler at du går glipp av det sexlivet du har krav på.

Den impulsstyrte

"Jeg har vanskeligheter med å motstå sex med andre selv om jeg er i et fast forhold"

Eksempel: Du debuterte sent, men til gengjeld har du hatt utallige sexpartnere siden. Du har ikke tenkt så mye over hva du har gjort, men nyter å føle deg attraktiv. Du synes også det er gøy å forføre menn som ikke umiddelbart virker så interessert i deg. Du får masse energi av sex. Du har gjerne hatt sidesprang som kan ha ødelagt forhold, uten at du følte at du gjorde noe galt. Når du blir forelsket bekymrer du deg gjerne for om du vil klare å la være å bli interessert i andre menn.

Den usikre

"Selv om jeg har lyst, unngår jeg sex fordi jeg er redd for ikke å kunne tilfredsstille partneren min"

Eksempel: Din nye partner vil eksperimentere, og du føler at han presser deg til å gjøre noe du ikke har lyst til. Han har fortalt deg at analsex er helt normalt, og du er usikker på om det bare er du som er redd. Du kan gjerne savne sex. Likevel unngår du det og finner all verdens unnskyldninger. Du vil heller tilfredsstille deg selv hvis behovet blir stort.

Den uinteresserte

Hvilken partner passer for deg?

Hvilken partner passer for deg? Foto: Foto: Crestock

"Jeg tror ikke det ville plaget meg om jeg aldri hadde sex igjen"

Eksempel: Du synes sex er oppskrytt. Det er ikke det at du føler skyld eller skam, du synes bare ikke det er bryet verdt. Partnerne dine har noen ganger vært forståelsesfulle, andre ganger kritiske. Den eneste gangen du ser for deg at du vil være motivert for sex, er hvis du ønsker å bli gravid. Ellers er det vanskelig å snakke deg til sengs.

Den resignerte

"Sex bekymrer meg ikke. Det er bedre å lette på trykket ved å masturbere"

Eksempel: Kanskje du har en kjæreste som rett og slett skuffer deg seksuelt? Du prøver å snakke med ham en gang iblant og fantaserer ofte om spennende sex. Kanskje har du hatt det underveis også - med andre enn kjæresten - og oppdaget at sex kan være enda mer lidenskapelig og interessant enn du hadde klart å fantasere deg til på egen hånd. Nå masturberer du for det meste til dine egne fantasier.

Den fetisjistiske

"Jeg har vanskelig for å bli opphisset eller nyte sex med mindre jeg benytter meg av en spesiell gjenstand eller situasjon"

Eksempel: Du leser gjerne erotiske noveller. Du blir opphisset av seksuelle scener og masturberer mens du leser. Du elsker pornofilm og cybersex, og tenner på intens rå sex og voldsomt begjær. I begynnelsen av forholdet hadde du fantastisk het sex med kjæresten din, men det voldsomme begjæret dere følte er ikke lenger til stede. Du er nødt til å bruke fantasiene dine for å bli opphisset, hvis ikke blir det ren rutinesex.

Resultat:

Hvem passer du sammen med?

1. Den følsomme

Er kjæresten din den perfekte sexmatch?

Er kjæresten din den perfekte sexmatch? Foto: Foto: Crestock

Du trenger en følsom elsker. Kanskje også en lidenskapelig, hvis han klarer å vise at det er deg han vil ha mens han forfører deg med sin hete sex. Du kan også passe sammen med elskere som er sexavhengige, selvutslettende, kravstore, impulsstyrte eller fetisjistiske, forutsatt at du forstår at du selv spiller en vesentlig rolle for partnerens begjær og glede ved sex.

2. Den lidenskapelige

Du bør se etter en annen lidenskapelig elsker. Følsomme, sexavhengige, selvutslettende og impulsstyrte kan også være din type. Det forutsetter imidlertid at hans foretrukne form for sex ikke er for ulik dine preferanser, og at du ikke forventer at det skal være et fantastisk seksuelt eventyr hver gang du har sex.

3. Den sexavhengige

Du trenger en annen sexavhengig elsker. Følsomme, lidenskapelige, selvutslettende eller kravstore elskere passer også fint, så lenge ditt store sexbehov passer partneren.

4. Den selvutslettende

Du passer best sammen med elskere som er følsomme, lidenskapelige, sexavhengige, kravstore eller impulsstyrte, selv om det kan være vanskelig for deg å være så følelsesmessig knyttet eller erotisk lidenskapelig som kjæresten din kanskje skulle ønske. Du passer meget dårlig sammen med en annen selvutslettende elsker.

5. Den kravstore

Du vil ha vansker med å få et godt sexliv i det hele tatt. Den selvutslettende eller sexavhengige vil passe bedre sammen med deg enn andre typer.

6. Den impulsstyrte

Du er en litt uvanlig sextype: du har nemlig et stort behov for sex, og trøbbel med å kontrollere det. En erotisk sextype som forstår din seksuelle oppførsel, og som kan gi deg spennende opplevelser hvis det er det du trenger, vil passe deg fint. En følsom eller selvutslettende elsker kan gi deg følelsesmessig støtte hvis du styres av lavt selvbilde, men kun hvis du kan gi uttrykk for at du vil jobbe med deg selv.

7. Den usikre

Det er et dypt gap mellom dine sexønsker og ditt virkelige sexliv. Hvis du kan være åpen om problemene, passer du best sammen med en sensuell eller en omtenksom sextype. En annen usikker sextype, en uinteressert eller en resignert elsker vil passe deg hvis du aldri har lyst på sex.

8. Den uinteresserte

Manglende interesse for sex kan være biologisk betinget og helt normalt, men det kan også skyldes stress. Prøv å bli mer sensuell og sanselig i stedet for å bekymre deg over fysisk lidenskap. Nyt den oppmerksomhet og hengivenhet kjæresten din viser deg, og sett pris på den intimiteten dere oppnår gjennom sex. Du vil passe sammen med en annen uinteressert sextype og kanskje en tvangspreget elsker som får sine behov oppfylt, vel å merke hvis oppførselen hans ellers er akseptabel for deg.

9. Den resignerte

Du er utsatt for press, har problemer på jobben, har opplevd dødsfall eller har en annen unnskyldning: sex er ikke noe du har tid og overskudd til. Du trenger forståelse, ikke seksuelt press, fra partneren din. En følsom eller selvutslettende elsker vil passe fint sammen med deg, hvis du er i stand til å snakke om bekymringene dine.

Er sexpartneren din riktig for deg?

Er sexpartneren din riktig for deg? Foto: Foto: Crestock

10. Den fetisjistiske

Hvis du ønsker at kjæresten skal være med på din form for sex, må du finne den rette balansen så dere begge får tilfredsstilt behovene deres. Hvis du ikke har sex med partner, vil en uinteressert sextype passe fint. Du vil også kunne passe med typer som den lidenskapelige, følsomme, sexavhengige og kravstore, hvis dine ønsker om spesielle seksuelle ritualer ikke er for merkelig for kjæresten eller hvis du ikke trenger å følge ritualene dine hver eneste gang du har sex.

Hvis du vil gå dypere ned i bestemmelsen av din sextype og få råd om hvordan du oppnår et tilfredsstillende sexliv, kan du lese mer i Sandra Pertots bok: When Your Sex Drives Don't Match: Discover Your Libido Types to Create a Mutually Satisfying Sex Life"

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning