Siste ordet

Hvem er dine 11?

Verden trenger ikke mer enn 11 menn for å befrukte hele verdens kvinner. Da må de elleve være bra!

Publisert Oppdatert

Følg med på Cecilies blogg!

Pensum er tydeligvis ikke hva det engang var. En fjortenåring jeg kjenner kom nemlig hjem fra skolen og fortalte at verden ikke trenger mer enn 11 menn. Ikke sånn kunnskap vi fikk i min tid på ungdomsskolen, men det fikk meg til å tenke. 11 menn. Hmmm. Det er ikke mer enn et fotballag - uten innbyttere. Ifølge fjortisens lærer produserer altså ett fotballag nok sperm til å befrukte all verdens kvinner. Hvordan de skulle rekke over oss alle, fortalte læreren ingenting om.

Jeg har for så vidt ikke noe godt forslag til praktisk løsning, jeg heller. Men hvis dette er til beste for verden, skal jeg da kunne bidra, bevares. Dermed utarbeidet jeg, i samarbeid med like ivrige venninner, følgende liste:

De 11 utvalgte bør først og fremst utfylle hverandre, og alle bør ha minst én unik kvalitet (eventuelt være vanvittig pene). Men Johnnyboy, gode gamle Johnny Depp, har alt. Han er definitivt med.

Ryan Phillippe og Matthew McConaughey er i hunke-kategorien, og har med sine til sammen tre barn bevist at de er kapable for oppgaven. McConaughey har i tillegg bygd sitt eget hus, noe som viser praktiske ferdigheter som bør videreføres til neste generasjon.

Wentworth Miller fra Prison Break er både tøff og sart på én gang, og bare har dét. Jeg blir litt i tvil over uttaket når jeg googler ham og ser at han muligens ikke er så veldig interessert i damer. Vi vil jo ikke tvinge oss på noen heller, men pytt. Han er med.

Designer Tom Ford er mitt estetiske alibi. I kampen om de 11 utvalgte må vi damer i det minste ha noen til å kle oss, og Ford er øverst på min liste - om han er aldri så gay. Patrick Dempsey er med - vel å merke som McDreamy. Vi trenger hans medisinske kompetanse når alle de kvinnelige legene er opptatt med å føde (hans) barn. Og Ashton Kutcher er jo fin. Noen ganger må det jo holde å bare være fin også.

Men vi må jo ha musikk! Usher og Justin Timberlake er jo gudebegavet når det kommer til sang og dans! Men jeg har av uforklarlig grunn en forkjærlighet for Usher - så jeg går for mangfold i troppen og stemmer inn ham.

Takeshi Kaneshiro fra Flygende Dolker er übervakker, og et solid asiatisk alibi. Barack Obama snakker seg inn på laget med retorikk og veltalenhet. Jude Law blir min tiende spiller - hans tendens til å pule rundt kan jo egentlig bare komme godt med når du er en av 11 gjenlevende menn ...

Og da mangler vi bare en dæsj åndelighet. Dalai Lama slår meg som litt gammel og, hva skal vi si, kjønnsløs. Richard Gere er buddhist, Tom Cruise er scientologenes store helt, og Leonard Cohen er blitt munk. For gammel, splitter pine gal og for gammel. Hmmmm. Kanskje vi får ta til takke med Märtha på det åndelige plan? Mannlige predikanter har en tendens til å virke sinnssyke. Og det bringer oss over til den mye lettere NEI-lista. Vi nevner i fleng: Per Sandberg med flere - Frp-nissene klarer vi oss fint uten. Tore Tvedt fra Vigrid har spredt nok grums for et liv. Christer Sørgaard, nei takk. Diktatorer som Robert Mugabe i Zimbabwe og Kim Jong-il i Nord-Korea, say no more. Brad Pitt var en soleklar donor, helt til han begynte sitt eget reproduksjonsprosjekt. Den mannen har spredt sine goder nok ved egen hjelp, og er herved diskvalifisert. Jeg har nemlig troen på mangfold, så her får andre krefter slippe til. Jared Leto kunne ha vært med, men her sier jeg som Aftenposten: Det er lov å kreve litt format. Sorry Jared, du rekker ikke opp til høydekravet.

Som nummer 12, innbytteren på benken, har jeg - inspirert av John Lennon, Liz Hurley og The Beckhams - sett meg ut den musikalske multimilliardæren Elton John. Ikke som potensiell pappa, men som velstående gudfar for alle barna.

Nummer 11 gjenstår imidlertid. Noen vil kanskje si at lista mi er litt grunn, og at jeg har lagt mest vekt på ytre kvaliteter. Dem om det. Jeg har nemlig spart det beste til slutt, wildcardet om du vil: Multikunstneren Kim Hjortøy er en personlig favoritt. Han har skjegg som sender tankene til Taliban, men alt han tar i blir til gull. Han er musiker, filmskaper, forfatter, fotograf og grafisk designer og mild og snill som dagen er lang. Dette er gener som ikke må gå til grunne. Så det så.

Hilsen Cecilie

Hvem er dine 11? Diskuter i kommentarfeltet.

Les journalist Madeleine Dahls blogg - der hun har satt sammen drømmemannen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning