Hold deg fast

Haremsbuksa er tilbake

Mer behagelig mote får du ikke.

Publisert Oppdatert

Den er elsket og hatet, og det er lenge siden vi har hatt et skikkelig hjertelig gjensyn med den. Men nå er haremsbuksa definitivt tilbake.

Du finner den overalt i omtrent alle butikker.

- H&M, Cubus, Lindex og alle de andre kjedebutikkene har fått inn slike bukser nå, så det er bare å kjøpe, sier stylist i Det Nye, Rubi Sørvik.

- Style den opp med pumps og gjerne noen smykker. Vær forsiktig med å ikke overpynte buksene, men få frem et feminint utrykk. Det er et must med slike bukser, forteller stylist Annette Elvhaug om haremsbuksa.

MC Hammer tilbake?

Men tankene vandrer kanskje tilbake til den tiden da MC Hammer utførte ville dansenummer i 80-tallets utgave av haremsbuksene. Heldigvis er denne epoken forbi, og årets modell er tøffere enn noen gang.

Les også: 15 klassikere du må ha

Slik styler du den

RALPH LAUREN: Paljettbelagte haremsbukser for vår/sommer 2009.

RALPH LAUREN: Paljettbelagte haremsbukser for vår/sommer 2009. Foto: Foto: Stella Pictures

- Du kan kombinere haremsbuksa med både pumps og sneakers, men hver til sin anledning. Skal du pynte deg, er det et must med pumps til buksene, forklarer stylisten.

Les også: Slangeskinn på føttene

- Chinos er fine i pasteller, men haremsbuksene kan godt være litt tøffere. Svart eller grått er veldig safe, sier Elvhaug.

- Vær forsiktig med for mye volum i overdelene. Det er finere at de kombineres med noe mer tettsittende. Det er viktig at antrekket blir feminint, så pass på å ikke overdrive tøffhetsfaktoren.

Volum

- Volumiøse plagg har vist seg i motebildet en stund nå, og da faller haremsbuksene naturlig inn. Chinosene i fjor sommer var en frampek på at haremsbuksene var på vei, sier hun.

Buksa som en liten stund ble forbundet med bolere, har altså fått et oppspring i fashion markedet. De vil bli mye sett fremover.

- Også er de jo veldig komfortable, sier Elvhaug.

Les også:

Slik redder du antrekket

Skreddersøm hjem på døra

Gift i joggedress

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning