Hannes hjørne

Helt uforglemmelig

Tenk deg å våkne en dag og ikke huske noe. Ikke hvem du er, hvor du bor, hva du driver med, hvem familien og vennene dine er. Ingenting!

Øyvind Aamot mistet plutselig hukommelsen. Nå fortelles historien hans på kinolerretet i dokumentarfilmen "Jakten på hukommelsen".

Øyvind Aamot mistet plutselig hukommelsen. Nå fortelles historien hans på kinolerretet i dokumentarfilmen "Jakten på hukommelsen". Foto: Foto: Faksimile

Publisert Oppdatert

Du har sikkert bladd i gamle fotoalbum og sett bilder av deg selv som liten - kanskje i en badebalje en deilig sommerdag, eller stavrende av gårde i dine første sko. Muligens har du blitt fortalt hvor fint vær det var den sommeren, eller at du gråt hver gang du fikk på deg skoene. Og av og til lurer du nok på om du faktisk husker det hele - før du innser at det må være innbildning.

De færreste av oss husker noe fra de første leveårene, og småting glemmer vi hele tiden. Men tenk deg å våkne en dag og ikke huske noe. Ikke hvem du er, hvor du bor, hva du driver med, hvem familien og vennene dine er. Ingenting! Øyvind Aamot (35) opplevde akkurat det. Han våknet på et tog i Kina og kunne like godt ha flydd inn fra en annen galakse. Han trodde at barna som løp omkring var en annen menneskeart, og at gitaren ville svare da han ropte «hallo» inn i hullet i midten. Ikke en gang sin egen ekskjæreste kjente han igjen, da han nylig støtte på henne.

Hva i all verden tenker man i en slik situasjon? Eller når man skal ha sex for første gang - for andre gang i sitt liv? Få med deg den fascinerende historien om Øyvind i Det Nye nr 4!

Ikke gå glipp av Den store kjønnsrolleduellen i samme utgave, heller. Våre reportere Madeleine og Lone har konkurrert med Manshow-gutta i tradisjonelle grener som hvit saus og peisfyring. Resultatet? Overraskende, men betryggende!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning