Hannes hjørne

Grøsser fra virkeligheten

Få mediesaker har engasjert meg så mye som Fritzl-saken. Men lignende hendelser skjer så mye nærmere enn som så.

I Det Nye nr 15 kan du lese reportasjen "Fanget av far"

I Det Nye nr 15 kan du lese reportasjen "Fanget av far" Foto: Det Nye

Publisert Oppdatert

Da den groteske historien ble kjent, leste jeg hvert eneste ord og så hver eneste tv-reportasje om Josef Fritzl og datteren Elisabeth. Det hele var som en skrekkfilm jeg bare måtte se, til tross for at den gjorde meg uvel. Og ingrediensene stod ikke tilbake for noen Hannibal Lecter-film: Et trangt og muggent fangehull, voldtekt, manipulering - og barn med gjennomsiktig hud som aldri hadde sett dagslys. Jeg kunne bare ikke tro det.

Hva i all verden er det som får en far til å sperre inne sin egen datter? Som får ham til å innbille seg at det er greit å frarøve henne friheten og voldta henne når det måtte passe? Og attpåtil sette barn på henne? I slike saker får vi vanligvis høre at gjerningsmannen er et sykt menneske som burde fått hjelp for årevis siden. Denne gangen sa ekspertene: - Dette er et ondt menneskes gjerninger.

I reportasjen "Fanget av far", i Det Nye nr 15, møter du norske «Mari» (20) - som også har vært innesperret av faren. Hun klarte å rømme etter to måneder, men da hadde faren rukket å både mishandle og tvangsfôre henne. Hvorfor hun ikke bare slo ham i hodet med en stekepanne og stakk av, sier du? Det må du lese saken for å finne ut av.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning