GODE HJELPERE:

Gyllen høst

Strålende hud og skinnende hår er ikke bare forbeholdt sommeren.

Publisert Oppdatert
GYLLEN HØST: Selvbruner er høstens beste hjelper.

GYLLEN HØST: Selvbruner er høstens beste hjelper. Foto: Foto:Crestock

Spesialprodukter og gode rutiner gjør det mulig å se ut som en sommergudinne, langt inn i høstmørket.

Les tipsene og se ekspempler på produkter som kan hjelpe deg å bevare den gode sommerfølelsen.

Trynefaktor

 • Du tar best vare på den sarte ansiktshuden ved å gi den masse fuktighet. Etter en lang sommer med bading og soling, kan huden ofte føles tørr og stram. En krem med masse pleiende fukt, samt en fuktighetsmaske, gjør godt for huden. Nok vann og fet fisk er også et råd mange nyter godt av.
 • For ekstra glød til ansiktshuden finnes det masker, serum og spesialkremer. Bruk dem som en kur for å gi et ekstra boost til grå og gusten hud, under din daglige fuktighetskrem, eller en gang i uken som jevnlig pleie.
 • Fjern døde hudceller og tørr hud med en mild skrubb et par ganger i uken. Sammen med krem lager døde hudceller et skjold, slik at de pleiende ingrediensene i ansiktskremen ikke får trenge inn i huden. Jo bedre rutiner du har, jo lenger vil sommergløden vare.
 • Liker du duggfriskt skinn i huden, finnes det primere med skimmer i som skal legges under makeupkremen. Dette lille knepet egner seg imidlertid best til fest.

Makeup- must i høst

 • Fregner på nesen og solbrun hud er en favoritt blant oss nordboere. På makeupfronten finnes det heldigvis mange produkter som kan hjelpe med å bevare gløden. En selvbruner for ansiktet er en god start. Bruk den én til to ganger i uken, til du har oppnådd den fargen du vil ha, eller bruk den som en forsterker av den fargen du allerede har. Husk fuktighetskrem, da selvbruneren ikke gir så mye fuktighet i seg selv. Du kan også blande selvbruneren med ansiktskremen. Dette gir deg bare en varm glød, ingen sterk brunfarge.
 • Solpudder er også et flott produkt når det kommer til glød. Pass på å få riktig farge, og bruk det i pannen, på nesen, i kinnene og på haken. Tenk at du skal påføre solpudderet der solen først treffer ansiktet, og husk å ikke overdrive solpudderbruken.
 • Highlighter er også et produkt som kan forsterke utseendet av brunfargen. Legg en kremet highlighter under brynene, på neseryggen og på kinnene. Slik kommer også beinstrukturen godt fram.
 • Gull og bronsefarger ser alltid fint ut til glødende hud, og en knallfarge, som turkis til øynene kan også hjelpe til med å fremheve brunfargen.
 • For leppene kan både knallfarger og duse farger være flatterende. Ceriserosa lipgloss er både friskt og trendy, men pass på å dempe leppefargen hvis øyensminken er i fokus.
 • Ekstra glød til huden kan en ferskenfarget rouge med skimmer gi. Legg den sentrert på eplekinnene, og dus fargen ut med en stor kost.

Plei hele deg

 • Huden på kroppen trenger like mye omsorg som huden i ansiktet for å bevare gløden. Du får silkemyk babyhud ved å bruke en skrubb eller hampvott i dusjen. Gjør dette ca to til tre ganger i uken for best resultat.
 • Er du plaget av nupper på over- og underarmene, lårene og rumpa (dette kalles keratosis pilaris på fagspråket) kan dette skyldes at du ikke får i deg nok omega 3 og 6. Vær ekstra nøye med skrubbingen på utsatte områder, og om det ikke blir bedre, kan kremer med a- vitaminsyre hjelpe. Tørr hud kan forverre problemet, så smør deg ofte med en rik kroppskrem. Hvis du vil bevare brunfargen på kroppen så lenge som mulig, er det dessuten viktig å passe på at huden ikke blir tørr og flasser. Smør deg derfor med bodylotion etter hver dusj, og gjerne før du legger deg om kvelden.
 • En selvbruner for kroppen gjør også at gløden fra i sommer opprettholdes. Hvis du ikke liker tradisjonelle selvbrunere, kan en bodylotion tilsatt litt selvbruner være et godt alternativ. Husk bare å vaske hendene etterpå, slik at de ikke blir gule av kremen.
 • Skal du pynte deg, eller gå med utringning, kan en skimmerlotion med litt farge gjøre underverker. Disse kremene smitter ofte av på tøy, så vær forsiktig når du kler på deg.
 • Det sies at gulrot kan være med på å gjøre huden lettere brun, men spis med måte slik at du unngår oransjeskjær i huden. Husk å få i deg nok vitaminer, antioksidanter og vann, det syns på huden når kroppen har det bra!

Ta vare på godene fra sommeren til langt ut på høsten med de riktige produktene!

Tips til håret

 • Etter en sommer med bading i klor og saltvann, samt mye sol, blir håret porøst, tørt og slitt. Det kan også lett bli brusete, og miste sin glans. Det vi så klart gjerne vil beholde er sommerhårfargen. Solens naturlige bleking ser mye finere ut enn en kjemisk behandling. Spesialsjampoer for soleksponert hår er å anbefale, da disse gir masse fukt, og har en rensende effekt som er bra for klor- og saltvannshår.
 • Husk å gi håret masse fuktighet med hårkurer og masker, gjerne natten over. For sunn og strålende glans, finnes det gode glanssprayer. Noen inneholder til og med skimmer. Hos frisøren kan du også få ekstra intensive hårkurer, som hjelper selv de tørreste hårstrå.
 • Bruk store varmeruller for å få bølger og volum, dette gir en ekte beach- look! En god klipp kan også være på sin plass etter en sesong med maksimal påkjenning for håret.
 • Hvis du vil gjøre litt ekstra for hårfargen din, finnes det pleieprodukter spesielt for blondt, mørkt og rødt hår. Hvis sommerfargen forsvinner og blondt hår får mørkere røtter, kan du legge inn striper eller lysning hos frisøren. Husk at håret skal være noe mørkere på høsten. Mørkt hår ser friskt og sunt ut med karamellfargede striper, så pass opp for helt lyse striper som bare ser unaturlig ut.
TRYNEFAKTOR: Guerlain Météorites Perles Light Diffusing Perfecting Primer gjør huden myk, strålende og glansfull med diskret skinn. Kr 495. Clarins Hydra Quench Rich Cream er en rik og ekstra fuktighetsgivende krem, som virker mot følelsen av tørr og stram hud. kr 420. Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief, er en fuktighetskrem for tørr og dehydrert hud. Kr 350. Dr. Hauschka Vitale maske skal gi glød og fuktighet til grå og gusten hud. Kr 300. Clinique Moisture Surge Refreshing Eye Mask hjelper trett og hoven hud rundt øyepartiet. Kr 200,- for 20 pads.

TRYNEFAKTOR: Guerlain Météorites Perles Light Diffusing Perfecting Primer gjør huden myk, strålende og glansfull med diskret skinn. Kr 495. Clarins Hydra Quench Rich Cream er en rik og ekstra fuktighetsgivende krem, som virker mot følelsen av tørr og stram hud. kr 420. Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief, er en fuktighetskrem for tørr og dehydrert hud. Kr 350. Dr. Hauschka Vitale maske skal gi glød og fuktighet til grå og gusten hud. Kr 300. Clinique Moisture Surge Refreshing Eye Mask hjelper trett og hoven hud rundt øyepartiet. Kr 200,- for 20 pads. Foto: Foto:Produsentene

MAKE UP: Shiseido Accenturating Color Stick, er en gjennomsiktig highlighter perfekt til kinnbein, øyne og neserygg. Kr 285. Body Shop Cheek Bloom i fargen Dune Pink, er en ferskenfarget rouge som gir glød og roser til kinnene. Kr 198. Chanel Facettes D'or neglelakk i fargen Gold Fiction. Gullnegler er høstens store trend! Kr 240. Guerlain Kisskiss Pearl Gloss i ceriserosa. Ceriserosa til glødende hud er veldig flatterende. Kr 220. Clarins Summer Fever Eyeliner i fargen Turqoiose. Legg en turkis kajal på øynene, og brunfargen i huden vil komme veldig godt fram. Kr 130.

MAKE UP: Shiseido Accenturating Color Stick, er en gjennomsiktig highlighter perfekt til kinnbein, øyne og neserygg. Kr 285. Body Shop Cheek Bloom i fargen Dune Pink, er en ferskenfarget rouge som gir glød og roser til kinnene. Kr 198. Chanel Facettes D'or neglelakk i fargen Gold Fiction. Gullnegler er høstens store trend! Kr 240. Guerlain Kisskiss Pearl Gloss i ceriserosa. Ceriserosa til glødende hud er veldig flatterende. Kr 220. Clarins Summer Fever Eyeliner i fargen Turqoiose. Legg en turkis kajal på øynene, og brunfargen i huden vil komme veldig godt fram. Kr 130. Foto: Foto:Produsentene

HELE DEG: Shiseido Aromatic Sculpting Concentrate skal gi fast, myk og frisk hud. Kr 550. Clinique Sparkle Skin Body Exfoliator gjør huden silkemyk og ren. Kr 260. Body Shop Body & Leg Shine kan brukes på leggene eller i utringningen, og gir lekker glød og skinn. Kr 229. Clinique Self Sun gir en fin glød og jevn brunfarge. Kr 190. Carita Self Tanning and Contouring Milk for Legs and Body inneholder skimmer, og gir dessuten en varm og fin brunfarge. Kr 625.

HELE DEG: Shiseido Aromatic Sculpting Concentrate skal gi fast, myk og frisk hud. Kr 550. Clinique Sparkle Skin Body Exfoliator gjør huden silkemyk og ren. Kr 260. Body Shop Body & Leg Shine kan brukes på leggene eller i utringningen, og gir lekker glød og skinn. Kr 229. Clinique Self Sun gir en fin glød og jevn brunfarge. Kr 190. Carita Self Tanning and Contouring Milk for Legs and Body inneholder skimmer, og gir dessuten en varm og fin brunfarge. Kr 625. Foto: Foto:Produsentene

SUPERT TIL SYDENFERIEN: Kérastase Créme Richesse er en hårkur som nøytraliserer klor og saltrester i håret. Kr 230. Kérastase Bain Apres Soleil er et hårbad for farget og svekket hår som skal gjenbygge og styrke hårfibrene. Kr 230. Lòréal Hair Mix Spiral Splendour er en hårkrem som roer ned brusete og slitt hår, kr 130. Sebastian Texturizer Flexible Bodifying Gel skal gi håret fylde og volum, kr 254. Schwarzkopf Got2 Be Smooth'n Chic hårspray som skal gi glans, roe brusete hår og forsegle frisyren. Kr 70.

SUPERT TIL SYDENFERIEN: Kérastase Créme Richesse er en hårkur som nøytraliserer klor og saltrester i håret. Kr 230. Kérastase Bain Apres Soleil er et hårbad for farget og svekket hår som skal gjenbygge og styrke hårfibrene. Kr 230. Lòréal Hair Mix Spiral Splendour er en hårkrem som roer ned brusete og slitt hår, kr 130. Sebastian Texturizer Flexible Bodifying Gel skal gi håret fylde og volum, kr 254. Schwarzkopf Got2 Be Smooth'n Chic hårspray som skal gi glans, roe brusete hår og forsegle frisyren. Kr 70. Foto: Foto:Produsentene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning