Fresh flytur

Unngå å snuble av flyet med gusten hud og røde øyne. Vi hjelper deg å bekjempe flylufta!

Foto: iStockphoto

Publisert Oppdatert

Det er en kjensgjerning at man ofte føler seg mindre fresh etter en lang flytur. Sminken du la så fint før du stresset avgårde til flyplassen er nesten ikke synbar lenger, eller er smurt utover der den ikke skal være.

Tørr luft om bord

Men det verste er den tørre flyhuden.

Vi spurte Det Nyes skjønnhetsekspert Cecilie Hauge Eggen, hvorfor huden blir så håpløs under flyturen.

- Luften i fly er ekstremt tørr på grunn av lav luftfuktighet. Det betyr at cellene mister fuktighet. Flyluften "s uger" fuktighet ut av cellene om du vil, slik at huden blir dehydrert, forklarer hun.

- I tillegg resirkuleres flyluften. Selv om den filtreres og renses til en viss grad, vil jeg knapt kalle det "f risk luft". Dette merkes også på huden, legger hun til.

Fuktig flytur

Husk at en allerede godt hydrert hud, har bedre forutsetning for å holde seg fuktig under flyturen.

Pass derfor på å drikke rikelig med vann før, under og etter flyturen. Skjønnhetseksperten er et stort fan av naturlig fuktighet gjennom væske, men har også et par smarte skjønnhetstriks hun gjerne deler med reiseglade lesere.

- En fuktighetsspray føles utrolig oppfriskende på flytur! Men også produkter som har høyt vanninnhold trekker lett inn i huden og passer på at hudcellene ikke blir tørre, forteller hun.

- Thirst Quencher-produktene fra Clinique føles veldig gode på tørr flyhud og trekker lett inn. Min erfaring er at disse også kan legges over makeup - hvis det er et tynt lag vel og merke.

Demp makeupen

Dersom du er glad i mye sminke, anbefales du å dempe deg litt på flyturen. På den måten slipper du maskarasøl, og kan lasse på med deilig fuktighet.

- Jeg anbefaler lite makeup slik at man heller kan fylle opp fuktighetslagrene underveis. En god mineralfoundation og andre typer foundations hvor det er nevnt spesifikt, skal hjelpe på å bevare fuktighetsnivået i huden. Pass også ekstra godt på leppene med en god leppepomade, pleiende lipgloss eller leppestift.

Beveg kroppen

En annen grunn til at du ofte ser litt slapp ut når du lempes av flymaskinen, er at du har sittet i ro i mange timer. Ikke glem å holde blodsirkulasjonen i gang.

- Ved å bevege seg litt i midtgangen bidrar du til at blodet flyter bedre, noe som gjør at du føler deg kvikkere. Cellene tilføres oksygen, og det er positivt også for huden. I tillegg minsker du risikoen for blodpropp, anbefaler Cecilie.

God flytur!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning