iiS vår/sommer 2009

Flørt med blonder og brokade

Bak iiS står designeren Siv Elise Seland som viste en nostalgisk og romantisk kolleksjon som lot til å imponerte publikum.

Publisert Oppdatert
Ellen Arnstad kom i topp fra Leila Hafzi. Men Henne-redaktøren har veldig sans for iiS, forsikrer hun.

Ellen Arnstad kom i topp fra Leila Hafzi. Men Henne-redaktøren har veldig sans for iiS, forsikrer hun. Foto: Foto:Ida Thune Øritsland

Inspirert av et bortgjemt svart-hvitt-bilde som viser oldeforeldrene for over 80 år siden, designet Siv Elise Seland vår og sommerkolleksjonen for neste år.

I tidvis sterk kuling på Rogalandskysten har Siv Elise Seland fornyet lusekofta med farger og glamorøse detaljer.

Hun tar vare det norske med strikk, hekling og knipling, samtidig som hun videreutvikler det. I går viste hun fram den familieinspirerte kolleksjonen på Oslo Fashion Week.

Fotografiet hun har latt seg fascinere av er fra 20-tallet og viser oldeforeldrene og farmoren som liten i hagen foran ett hvitt hus.

- Det et er stemningen i bildet som har inspirert meg. Jeg har blandet familie, romantikk og farger det er deilig og jobbe med, sier hun.

Kjentefjes på visningen

Siv Elise Seland har en lang liste av fans blant norske kjendiser. iiS-visningen var en av Charlotte Thorstvedts prioriteringer under moteuka.

- Det er så utrolig masse her jeg ville ha. Jeg har allerede et par av stikkegenserne hennes. Jeg digger den romantiske stiler, sier Charlotte Thorstvedt.

Siv Elise Seland ble tidligere i år nominert til Hennes Nåløye-pris. Redaktøren for bladet Ellen Arnstad lot seg imponere av visningen.

Charlotte Thorstvedt har flere plagg fra iiS og så seg ut flere hun ønsker seg fra vår/sommer kolleksjonen.

Charlotte Thorstvedt har flere plagg fra iiS og så seg ut flere hun ønsker seg fra vår/sommer kolleksjonen.

- Den var sjeldent godt gjennomført. Hun skiller seg ut, og har signatur på hvert eneste plagg. Hun har knekt koden, sier Arnstad.

Moteansvarlig i Det nye Vibeke Stiansen føyer seg inn i rekken av smilende fjes etter visningen.

- Jeg ble positivt overrasket. Kolleksjonen er mer helhetlig enn før. Det er en spennende miks av brokade og strikk, som var forfriskende og kult å se på.

Tøff i vestlandsvind

Det er ingen tvil om at Siv Elise Seland er en tøffing.

Hun takket nei til jobbtilbud hos Versace etter fullført mastergrad i motedesign fra Danmark og Milano, til fordel for familieliv. Like før denne visningen har hun ligget på fødestua.

Og hver dag går hun og resten av iiS-folket opp og ned et lite fjell for avbrekk og inspirasjon.

- Opp dit skal vi selv om det regner vannrett og vestlandsvinden står på som verst. Det er viktig å komme seg litt ut, sier hun.

Klimaet er en stor del av Siv Elise Selands hverdag. Til og med navnet iiS har forbindelse med norsk klima. Merkenavnet er skrevet med to i-er på gamle måten, og er med på å formidle det tradisjonelle.

Siv Elise Seland har fått stor suksess med merket iiS.

Siv Elise Seland har fått stor suksess med merket iiS. Foto: Foto:Ida Thune Øritsland

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning