Donna Karan vår/sommer 2009

DROPPER MOTEUKEN: Donna Karan er en av designerne som strammer inn på de økonomiske utgiftene. Her fra vår- og sommervisningen for 2009. © Foto: Stella

Det franske motehuset Cacharel er den siste i en lang rekke tungvektere innen moteindustrien som har annonsert at de dropper sine vanlige motevisninger under neste års moteukesesong, melder nettstedet WWD.

Dette betyr at Cacharel ikke vil være å se på Paris Fashion Week til våren.

Nyheten kommer kort tid etter at Cacharel avsluttet sitt samarbeid med den britiske designduoen Mark Eley og Wakako Kishimoto til fordel for å bruke motehusets egne designere.

Les mer og se bilder: Glade sommerpiker fra Cacharel

I New York har Donna Karan og Vera Wang tidligere avslørt lignende planer på grunn av den dårlige økonomiske situasjonen de fleste nå er i.

Les også: Se New York fra en ny vinkel

Dette betyr at de kommende moteukene, som begynner i februar, må klare seg uten mange av sine store navn.

Når det kommer til mannemote, planlegger motehuset Marni å ha en statisk presentasjon i stedet for en catwalkvisning, mens Valentino avlyser sin sedvanlige visning - man kan nå kun se kolleksjonen for neste høst og vinter ved avtale.

Foreløpig vil ikke dette ha noen konsekvenser for oss forbrukere, utover at vi ikke får sett herlige bilder fra de ofte kreative catwalkvisningene. Motehusene vil fortsatt produsere kolleksjoner, men ønsker å stramme inn på unødvendige utgifter.

Les også:

Sparket fra Valentino

Lekre brudekjoler fra Donna Karan

Valentino Mann vår/sommer 2009

VISNING VED AVTALE: Valentino kommer bare til å vise fram sin mannekolleksjon for neste høst og vinter ved avtale. © Foto: Stella

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!