Musikk

Fargerik elektropunk

Brasiliansk musikk er hot musikk i sommer. Men da snakker vi ikke om samba.

CSS

CSS

Publisert Oppdatert
CSS

CSS

"Donkey" med CSS

"Donkey" med CSS

Navnet skjemmer ingen, heter det. Sao Paulo-bandet Cansei De Ser Sexy, eller CSS som de også kalles, har i hvert fall funnet et originalt navn. Navnet betyr nemlig "lei av å være sexy" på portugisisk, og de skal visstnok være inspirert av Beyoncé Knowles - som har uttalt at hun er lei av å være sexy.

Med et nikk til tidlig 2000-tallsartister som Peaches og Yeah Yeah Yeahs, følger Cansei De Ser Sexy opp med energisk diskopunk og frekk electroclash. Bandet består av én mann og fire damer, og er blitt kjent for sin forrykende liveshow med høyt tempo, farger og ballonger. Og ikke minst for den karismatiske frontfiguren Luísa Hanae Matsushita, også kjent som Lovefoxxx. En dame som ikke går av veien for naken(!) stagediving, og som i fjor kom på tredjeplass i musikkavisa NMEs kåring av årets kuleste personer.

Cansei De Ser Sexy ble dannet i Brasils hovedstad i 2003, av en gjeng med kunst, fashion og popkultur som felles referanse. De ble snart Sør-Amerikas første band signert på kredlabelen Sub Pop. Låten Music is My Hot, Hot Sex fra den selvtitulerte debutplata er blitt den brasilianske singelen som har klatret høyest på Billboard Hot 100-lista noensinne.

22. juli slipper Cansei De Ser Sexy sitt andre album Donkey. Vi garanterer gatesmart og glad musikk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning