Ettertraktet toppmodell

Siri Tollerød (20) gikk over 60 visninger under moteukene i høst. Nå ryktes det at hun er Karl Lagerfelds nye yndling.

PÅ CATWALKEN: Her går Siri på catwalken for Cavalli (t.v.) og Moda Donna.

PÅ CATWALKEN: Her går Siri på catwalken for Cavalli (t.v.) og Moda Donna. Foto: Bulls

Publisert Oppdatert
YNDLING: Siri har gått for Karl Lagerfeld flere ganger og er på god vei opp som han nye storfavoritt.

YNDLING: Siri har gått for Karl Lagerfeld flere ganger og er på god vei opp som han nye storfavoritt. Foto: Bulls

- Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle gå visninger for store motehus som Chanel, Balenciaga, Prada og Louis Vuitton, sier hun.

Skulle bli sykepleier

16 år gamle Siri er på Sørlandssenteret med gode venninner. Hun titter rundt på H&M - det er bare to dager til julaften, og de siste gavene skal i boks. Plutselig strener en kvinne forbi klesstativene og rett bort til Siri. Hun spør henne hvor høy hun er.

Siri rødmer. Hun har aldri tenkt på seg selv som modellmateriale, og har aldri drømt om den dagen hun skulle bli oppdaget. Det er jo sykepleier hun har tenkt å bli.

I dag er det mer enn fire år siden. Kvinnen hun møtte var Donna Ionna, opprinnelig fra Kristiansand, som jobber for Joy Models i Milano. Siri ante lite om at dette var starten på en fantastisk karriere - som en av verdens mest ettertraktede modeller.

Tøff start

Vi får omsider tak i Siri i det hun har ankommet New York fra Paris. Hun har akkurat vært på en jobb for det kjente franske magasinet Numero. Og i morgen starter hun et tredagers fotoopptak med Greg Kadel.

- Det er veldig spennende, og alltid noe som skjer! forteller Siri når vi spør henne om livet som modell.

- Jeg treffer interessante mennesker, får reist og sett verden, og lærer både språk og om kulturer.

Sommeren etter at Siri ble oppdaget på Sørlandssenteret reiste hun til Milano for å smake på modelltilværelsen. Siri skulle forvandles fra ungjente til modell, og det ble tøft. Hver dag trillet tårene, og Siri ringte hjem til Tveit utenfor Kristiansand.

- Var du noen gang i tvil om du ville bli modell?

- Ikke før jeg startet. Men det var tøft i begynnelsen, da alt var nytt og fremmed. Jeg trodde nok ikke det skulle bli så mye hard jobbing og reising som det er.

Bra nok for Prada

Siri Tollerød (20):

* Vokste opp på Tveit ved Kristiansand.

* Hun ble oppdaget som 16-åring, og har siden da jobbet seg opp til å bli en av de største modellene i verden.

* Fullførte videregående på Gimle videregående i 2006.

* Bor dels i Milano og dels i New York.

* Er tilknyttet Joy Models i Milano, Trump i New York og Marilyn i Paris.

* Har gått visninger for Karl Lagerfeld, Chanel, Prada, Gucci, Miu Miu, Fendi, Burberry, Marc Jacobs, Dior, DKNY, Dolce Gabbana, Belenciaga, Yves Saint-Laurent med flere.

* Ryktes å være motegeneral Karl Lagerfelds nye yndling.

Se flere bilder av Siri på Style.com!

Etter en sommer i Milano reiste Siri hjem igjen til lille Norge. Hun ville avslutte videregående. Etter russetiden i 2006 var hun klar for å satse for alvor i Milano.

I fjor høst tok det helt av for Siri. Under moteukene gjorde hun hele 60 visninger, blant annet for Chanel, Dior og Louis Vuitton.

"Siri Tollerød har allerede fanget oppmerksomheten til mange innflytelsesrike bildeskapere. (...) Regn med å se mye mer til denne nordiske skjønnheten snart", skrev motenettstedet Style.com den gang, etter at Siri fikk en tisiders serie i Vogue Italia og en stor kampanje for DKNY.

Og etter å ha blitt hanket inn av Prada, skrev Style. com:

"If you're good enough for Prada, you're destined for big things".

Nå snakkes det om at Siri er blitt den nye yndlingen til Karl Lagerfelds sjefsdesigneren i Chanel.

Hjemlengsel

STORE MOTEHUS: Her går hun for Gucci (t.v.) og Lacroix.

STORE MOTEHUS: Her går hun for Gucci (t.v.) og Lacroix. Foto: Bulls

Siri tilbringer mesteparten av tiden i Milano og New York. Når hun er i Milano deler hun leilighet med stadig nye modelljenter.

- Jenter kommer og går, men man blir som regel litt knyttet til hverandre når man bor så tett på. Alle jentene går som regel greit overens, og vi blir jo venninner.

Hun er tilknyttet prestisjebyrået Trump i New York, og er blitt veldig glad i storbyen.

- Lengter du ofte hjem til Tveit?

- Det går opp og ned. Jeg lengter selvsagt hjem, men når jeg er hjemme lengter jeg fort tilbake til NY.

Tar vare på seg selv

Tidligere har Siri fortalt at spiseforstyrrelser og dop er deler av bransjen hun ikke har sett noe til.

- Men jeg nekter ikke for at det finnes. Hvis du oppsøker dop, kan du finne det hvor som helst. Jeg tror ikke det er mer av det i modellyrket enn ellers. Spiseforstyrrelser er kanskje mer utbredt blant modeller enn andre, men som modell må man være sunn og frisk for å holde ut. Det er et liv som krever at man må ta vare på seg selv. Man er alltid på farten, og timeplanen forandrer seg fra dag til dag.

Siris favoritter:

Hudpleie: Clinique og Dermalogica

Sminke: Clinique, Stila og Lancôme

Designere: Karl Lagerfeld, Alexander Wang, Marc Jacobs og Nicolas Ghesquiere (Balenciaga)

- Hvordan tar du vare på kroppen og huden din?

- Jeg prøver å spise sunt og drikke mye vann, og er glad i frukt og grønnsaker. Jeg tar tran, og prøver å få i meg alle vitaminer. Jeg er flink til å rense huden, og er glad i Clinique og Dermalogica sine produkter. Jeg røyker ikke, det er dårlig for både hud og helse.

- Skeier du aldri ut?

- I New York bestiller jeg burritoer på døra. Benny's Burrito har fantastisk meksikansk mat. Ellers går det i iskrem med mye digg på. Jeg er også glad i sjokolade, som alle andre jenter.

Avslappet stil

Siri bruker stort sett bare maskara og noe på leppene til hverdags. Også når det kommer til klær har hun funnet en stil hun er komfortabel med.

- Jeg prøver å gjøre det enkelt og litt rocka. Og jeg elsker sko og vesker, som gjør en stor del for antrekket.

BACKSTAGE: Siri og toppmodellen Agyness Deyn venter på å få prøvegå catwalken, for en visning for Burberry Prorsum.

BACKSTAGE: Siri og toppmodellen Agyness Deyn venter på å få prøvegå catwalken, for en visning for Burberry Prorsum. Foto: Scanpix

Siris stil er feminin, men avslappet. Og enda mer avslappet liker hun å ha det når hun smeller igjen døra - og hiver seg på sofaen.

- Da tar jeg fram kosepysjamasen og bamsetøfler.

Siri lever i en verden de fleste andre bare kan drømme om, og hun vet å sette pris på det.

- Hva er det beste med å være Siri?

- Det at jeg har fått denne muligheten som mange drømmer om. Jeg får en unik sjanse til å oppleve moteverden fra innsiden. Jeg er veldig takknemlig for å ha en familie som støtter meg, noe de har gjort siden begynnelsen. Jeg har også mange gode venner, som det er godt å komme hjem til.

- Det verste?

- Det er ikke noe "verste" ...

BARE DE STORE: Siri har virkelig slått seg gjennom og går nå for de aller største motehusene under moteukene. Her går hun for Viktor og Rolf (t.v.) og Mode Donna.

BARE DE STORE: Siri har virkelig slått seg gjennom og går nå for de aller største motehusene under moteukene. Her går hun for Viktor og Rolf (t.v.) og Mode Donna. Foto: Bulls

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning