Vinner av Det Nyes konkurranse

Elisabeth (20) vant makeover med Det Nye

"Linda Sande styler antrekket ditt og stilen din med sko fra Økonomisko. Hos Pudder i Oslo vil du få en makeover på hår og makeup." Med denne herlige premien gikk Elisabeth(20) av med seieren.

MAKEOVER: Elisabeth vant drømmedagen med Økonomisko og Pudder.

MAKEOVER: Elisabeth vant drømmedagen med Økonomisko og Pudder. Foto: FOTO: Frida Dahl/ Det Nye

Publisert Oppdatert

Elisabeth Eggen Rønningstad var den heldige vinneren av Det Nyes konkurranse. Hun vant makeover hos det anerkjente agentbyrået for makeupartister og stylister, Pudder, samt tre par sko fra Økonomisko.

Dagen innebar et eksklusivt besøk hos Gevir frisør på Grunerløkka, med full makeover av hår og deretter makeup. Deretter fikk vinneren plukket ut tre par sko, med hjelp fra den anerkjente stylisten Linda Sande.

Drømmedagen

Elisabeth sitter klar i frisørstolen, og frisøren er i full gang med å blande hårfarge.

- Jeg var sikker på at det var en selger som ringte! ler Elisabeth når hun forteller hvordan hun fikk vite at hun hadde vunnet. -De ringte meg flere ganger, og la til slutt igjen en beskjed på mobilsvareren min. Og da trodde jeg nesten ikke på dem engang! Jeg vinner jo aldri noen ting.

Hva er dine forventninger for dagen? Hva gleder du deg mest til?

- Det vil nok bli en koselig, morsom og ikke minst lærerik dag. Jeg gleder meg til å få tips om farger og håret mitt. Velge riktig farge på foundation. Lære å lage krøller med rettetang, og å få tips til hverdagsstyling. Jeg gleder meg mest til hår og sminke egentlig!

Hva er ditt forhold til sko?

- Det er en stor svakhet... Jeg kjøper gjerne samme par i flere farger hvis jeg finner noen jeg liker. Jeg liker best å handle sko når jeg er på shoppingtur.

Hvordan vil du beskrive stilen din?

- Litt kjedelig. Men jeg tør iblant å prøve nye ting. Jeg kjøper gjerne spennende plagg, men så tør jeg ikke alltid bruke dem. Vil vel si jeg har en enkel hverdagsstil.

HÅR OG MAKEUP: Flere timer i stolen gir resultater. Ny frisyre, løsvipper og sotede øyne må til for å gi den rette looken...

HÅR OG MAKEUP: Flere timer i stolen gir resultater. Ny frisyre, løsvipper og sotede øyne må til for å gi den rette looken... Foto: FOTO: Frida Dahl/ Det Nye

Hår og makeup

Elisabeth får farget ettervekst, og tonet håret i en litt mørkere gylden nyanse. Håret hennes er helbleket fra før, og langt og tykt. Så får hun en hårkur så eksklusiv at alle i teamet gisper. Den er fra Shu Uemura, og kun 500 frisørsalonger i verden får lov til å bruke deres produkter.

Frisøren forteller at når man tar hårkur og balsam i håret, så dropp de 10 første cm fra hårrøttene, dette partiet smører nemlig håret naturlig selv og vil bli tungt og fett hvis det får tyngende produkter i tillegg. Etter kuren er håret silkemykt, og hun får håret klippet og krøllet.

Så er det makeupen som skal på. Frisøren, som også legger makeup, forklarer underveis.

- Jeg vil heller gå for litt blank hud enn litt for matt hud. Mye pudder kan gjøre huden veldig tørr og matt. forklarer hun.

Og hun forteller også at man skal legge solpudderet der solen treffer ansiktet når man er ute, for et naturlig resultat.

Elisabeth får sotede øyne og satt på løsvipper. Når hun til slutt er ferdig ser hun ut som en stjerne rett fra den røde løperen.

Tre par sko

RESULTATET: Stylisten har plukket ut sko, og prøving står for tur. En fornøyd Elisabeth poserer for kameraene inne i Økonomisko-butikken når antrekkene er klare.

RESULTATET: Stylisten har plukket ut sko, og prøving står for tur. En fornøyd Elisabeth poserer for kameraene inne i Økonomisko-butikken når antrekkene er klare. Foto: FOTO: Frida Dahl/ Det Nye

Vel fremme i Økonomisko-butikken står stylisten Linda Sande klar med et utvalg sko linet opp på hylla. Elisabeth prøver og prøver entusiastisk, og velger de tre hun liker best. Så er det fotografering, filming ved Økonomiskos utsendte og ikke minst skifting som står for tur.

Å måtte stå foran folk og vise seg frem på denne måten, gir en jo litt prestasjonsangst. Men det er god trening for selvtillitten!

Hun har med seg tre antrekk. Et til hverdags, et "cafebesøk med venninner"-antrekk, og et party-antrekk. Skovalgene faller på mintgrønne stoffsko, sorte ankelstøvletter og nudefargede lakkpumps.

Hvordan gikk det i dag?

- Over all forventning! Jeg er kjempefornøyd. Å måtte stå foran folk og vise seg frem på denne måten, gir en jo litt prestasjonsangst. Men det er god trening for selvtillitten! Det har vært en veldig morsom dag, alt var gøy.

Fikk du noen nye gode tips?

- Jeg hadde kjempelyst til å lære å krølle håret med rettetang. Det viste frisøren meg, så nå skal jeg øve hjemme! Ellers lærte jeg hvordan man legger sotede øyne. Og at jeg ikke burde bruke balsam på min hårtype. Bare hårkur. Frisøren forklarte at når man har tørt og behandlet hår, burde man kun bruke hårkur, så det skal jeg gjøre fremover.

Les også:

Klærne du skal gå med i sommer

14 produkter du ikke kan leve uten

Tipsene som redder håret

Den beste mineralfoundationen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning