– Dør vi hvis vi hopper av i fart nå?

Haiketuren til kinoaktuelle Sondre K. Larsen er som klippet ut av en film.

Skuespiller Sondre Krogtoft Larsen med en ford mustang. Akutell i filmen Snarveien.

Skuespiller Sondre Krogtoft Larsen med en ford mustang. Akutell i filmen Snarveien. Foto: Nina Ruud

Publisert

Sondre og kameraten Jesper sitter i baksetet av en bil. De kjenner ikke sjåføren. Håndflatene er svette og pulsen høy. Hvor i all verden havner de nå?

Det kan minne om en scene fra en skrekkfilm. Faktisk kunne episoden vært sakset fra den premiereklare skrekkfilmen Snarveien, der Sondre spiller hovedrollen. Men dette er virkelighet. Dagen startet rolig, på roadtrip med Sondres elskede gamle bil, en Range Rover. En klassiker, mener Sondre. Eller som Jesper sier: sliten og upålitelig.

På vei mot svenskegrensa, med Sondres utskjelte favoritt D.D.E. dansende ut av høyttalerne, skjer det. For n'te gang har Sondre glemt å følge med på bensinmåleren. Den lyser ildrødt fra dashbordet.

- Trenger dere skyss?

Gutta har trasket seg fram til en bensinstasjon. Nå står de med en fylt bensinkanne i hånden og ser skeptisk opp på to røffe typer som ser ut til å være hentet rett ut av en bikergjeng. Smertelig klar over den lange veien tilbake til bilen, setter de seg inn i det ukjente baksetet.

Bikergutta tramper inn gasspedalen, og spinner av sted - i feil retning. Bassen dundrer og overdøver de fleste forsøk på å kommentere veivalget. De passerer avkjørsel etter avkjørsel. Klokka tikker, bensinstasjonen er for lengst forsvunnet i horisonten. Sondre og Jesper ser på bakhodene til de muskuløse mennene i forsetet, deretter på hverandre. Det er nå replikken faller:

- Dør vi hvis vi hopper av i fart nå?

I dag ler Sondre når han tenker tilbake på den nervepirrende kjøreturen.

- Vi trodde vi var i ferd med å bli kidnappet av to raggare. Vi begynte å fantasere om at de skulle kjøre oss til en eller annen øde låve og spikre oss opp på veggen.

Men gutta kastet seg ikke ut av bilen.

- Det hadde nok ikke gått så bra, vi kjørte jo i 100 kilometer i timen.

Heldigvis viste det seg at de robuste karene var langt fra skumle, og etter mye om og men fant de veien tilbake til den forlatte bilen i veikanten - fullstendig uskadde.

Premierenerver

I kinoaktuelle Snarveien er Sondre og medskuespiller Marte Germaine Christensen på roadtrip nettopp til Sverige. Med bagasjerommet fullt av sprit til bestevennens bryllup, bestemmer de seg for å krysse grensa ved Finnskogen. Der utsettes de for en endeløs rekke groteske og blodige problemer.

Det nifseste for Sondre er statusen som hovedrolleinnehaver i en kinofilm.

- Det er kjempeskummelt, og veldig gøy. Det gir sommerfugler i magen så det holder.

Etter fire år som Albert Lunde i Hotel Cæsar (ja, det er der du har ham fra!), har Sondre spilt i Unni Lindells seks tv-krimserier, og hatt flere roller på teater.

Les også Det Nyes filmanmeldelse: Realt sommergrøss

Hele portettintervjuet kan leses i Det Nye nr. 10.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning