Det Nye tester hobbyer

Scrapesyke

Ta vare på minnene, og få en morsom hobby på kjøpet.

Journalist Madeleine Dahl og venninnen Beate Ek tester scrapbooking.

Journalist Madeleine Dahl og venninnen Beate Ek tester scrapbooking. Foto: Marte Vike Arnesen

Publisert Oppdatert

Skrullete gamle damer som sparer på servietter og glassbrikker fra restauranter og barer - det er det jeg forbinder med scrapbooking. Det er ålreit å lime inn bilder i et album, men når du gir aktiviteten et eget navn begynner det vel å ta av?

Trenden startet selvsagt i USA. Marielen Christensen fra Utah la sjelen si i over 50 scrapbooks på fire år, og åpnet snart egen butikk. De som kastet seg på den nye bølgen ble kalt scrappers, og det ble arrangert scrappers-kvelder, scrappers-treff, og til og med scrappers-cruise - selv eventene fikk eget navn: crops eller cropping, som kommer fra det å beskjære et bilde.

- Da jeg var i USA fant jeg utrolig mye stash til scrapbooking, forteller Beate Ek (23). Sammen skal vi teste ut hva alt oppstyret handler om. Vi skal bli scrappere og ha en liten fredagscrop.

Med albumet under armen og limstiften i beredskap er vi klare for å sette i gang. Bordet ble fylt med dekorativt papir, klistremerker, servietter, gamle flybilletter, og et titall bilder. Det ligner mer på en scraphaug, enn noe annet.

Men hvor skal man begynne? Fortvilelsen griper i oss der vi stirrer ut over et hav av bilder. Dette burde vi ha planlagt på forhånd. Det ville nok Marielen ha gjort.

- Jeg tror jeg begynner med å lage en bursdagsinvitasjon, jeg, smiler jeg - og finner med det en enkel utvei.

Scrappingen vår ligner ikke på de lekre siden vi brukte til inspirasjon, men hva gjør vel det? Minnene våre har tatt form i morsomme sider i et album, som gir så utrolig mye mer enn å skrolle gjennom bildene på dataen.

Og øvelse gjør nok mester, også når det gjelder scrapping. Bare vent og se hvor bra det blir neste gang. Og uansett hvordan resultatet blir - en crop er et glimrende utgangspunkt for mimring på en fjasete venninnekveld. Verdt å gjenta!

Hva kan du lage?

  • Album
  • Bordkort
  • Invitasjoner
  • Gavelapper
  • Kalender
  • Bokmerke
  • Navneskilt
  • Veggpynt
  • Postkort

Bli inspirert:

Scrapshop

Scrapbooks

Panduro

Papertrends

Scrapbook Express

Se flere saker fra: Lær deg å leke

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning