Det Nye: Sigurds verden

Flying start i Bangkok

Tai Chi ved soloppgang.

Sigurd tar seg en treningsøkt i Bangkok.

Sigurd tar seg en treningsøkt i Bangkok. Foto: Foto: Privat

Publisert Oppdatert

Jeg er en sånn fyr som lett blir rastløs i storbyer - av altfor mange folk som har altfor dårlig tid og biler som stamper i kø.

Når rastløsheten blir for fremtredende, søker jeg tilflukt i en stille og fredfylt park. For eksempel i Lumpini-parken i Thailands hovedstad Bangkok. Hit drar jeg tidlig om morgenen. Jeg elsker å jogge i parker, for det er alltid så mye å se på. I Lumpini møter jeg horder av kinesere som bedriver Tai Chi. Jeg stopper og slenger meg med ei gruppe. Det er deilig å tøye stive muskler, selv om jeg føler meg utrolig keitete der jeg står.

Så løper jeg videre langs småveiene i parken, vestover og ned mot den kunstig anlagte innsjøen. Ute på vannet har et eldre, engelsk ektepar leid seg en båt. De ser litt rare og stive ut der de sitter, men på den andre siden er det jo ikke sikkert at jeg ser så lur ut i tights og pannebånd, jeg heller.

Jeg passerer hovedinngangen og veksler et blikk med en fyr på sokkel. Han het Rama den 4. og var konge i Thailand fra 1911 til 1925. Det var han som bestemte at dette området skulle bli en park for allmennheten. Nå våkner parken virkelig til liv. I tillegg begynner sola å bli ubehagelig varm i nakken.

Det er snart klart for returen til hotellet, der en stor frokostbuffet venter. Ingenting smaker som en god frokost og en svart kaffe etter en tidlig joggetur i Bangkoks grønne oase.

Jeg konstaterer at klokka bare er 08.30, og at jeg har hele dagen til disposisjon i en av verdens mest spennende byer.

Les også: Bangkoks beste markeder

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning