Det Nye ønsker deg en god jul!

Det blir ikke jul uten...

Se hva som skal til for at Det Nye-redaksjonen kommer i julestemning.

Publisert Oppdatert

Det Nye-redaksjonen lekte seg gjennom en dag med julekos og stemning, da vi viste hva som skulle til for å fremkalle julestemningen.

Se resultatet av fotoshooten i Det Nye nr 17.

Drambukk

Syng og skål! Julen hadde ikke vært den samme uten en drambukk-runde i nabolaget - en utvidelse av julebukkonseptet. Drambukker kler seg med det de finner i skapet (dyre kostymer er forbudt!), samler en skokk med venner, varmer opp med et kort vorspiel og går deretter ut i nabolaget med tomme glass for å synge seg til mer drikke. Et godt råd er å ikke ha store planer dagen derpå, for det blir mange slumper med godt mikset drikke. Sliter du med fylleangst, kan det være et sjakktrekk å kle seg ugjenkjennelig.

Hanne Mette, journalist

Narnia

Jeg elsker den filmen, og jeg har sett den om og om igjen helt siden jeg var liten. Går den ikke på tv, så ser jeg den på dvd. Jeg elsker eventyrlandet Narnia, og løven Aslan synes jeg er en av de flotteste eventyrfigurene som er blitt lagd. Det hjelper også at settingen er erkebritisk, for jeg elsker alt som har med engelske tradisjoner å gjøre.

Julie, skjønnhetsansvarlig

Lady og landstrykeren

Hver julaften formiddag sitter familien min foran tv-en - og gråter. Vi må bare ha med oss restaurantscenen fra Lady og Landstrykeren, selv om den får oss til å tørke tårene hver eneste gang. Du vet, der de slurper i seg den samme spagettien fra hver sin ende - helt til Lady beskjemmet kikker ned, og Landstrykeren galant skubber den siste kjøttbollen bort til henne med snuten.

Er det mulig å ikke bli rørt av det?!

Hanne, sjefredaktør

Uten snøfnugg og løskinnskjegg - slik ser vi ut til vanlig!

Uten snøfnugg og løskinnskjegg - slik ser vi ut til vanlig! Foto: Joakim Krøvel

En julefortelling

Hver eneste jul må jeg se Mr. Scrooge i En julefortelling på tv. Denne gjerrige, egoistiske mannen hater julen, og har bestemt seg for at han skal sitte alene julaften. Så får han besøk av tre ånder, som selvsagt får ham på bedre tanker. Jeg både ler og gråter av historien, den er veldig rørende. Jeg liker filmen så godt fordi Scrooge er slem og alt ser så mørkt ut - men så ender det godt likevel!

Cecilie, skjønnhetsekspert

Risengrynsgrøt

Ett år bestemte min mor seg for å droppe den tradisjonsrike grøtmiddagen dagen før dagen. For et traume! Etter opprøret som fulgte, er det alltid blitt servert risengrynsgrøt med kanel og smør lille julaften. Stakkars mamma som måtte være skyteskive for to gutter på sju og ni år (meg og min storebror)!

Mark, grafisk designer

Snømannen min

Den står på en julespilledåse, og danser rundt på isen. Jeg kjøpte den på en førjulstur til New York for rundt ti år siden, og trekk-opp-snømannen er alltid den første juletingen jeg tar fram. Jeg pakker den aldri langt vekk - sånn at jeg kan se på den når som helst.

Anne-Kristine, sekretær og researcher

Lucia

Helt siden mitt aller første Luciatog i barnehagen, med et svakt blinkende, batteridrevent lys i hånden, strømpebuksen hengende på knærne og ildrøde sjenerte kinn - har Lucia vært det endelige tegnet på at julen er kommet. Med forsiktig englestemme har jeg år etter år sunget for både mormor og mamma, onkler og tanter, venner og lærere. Fremdeles i dag, uansett hvor tidlig jeg tar fram julepynten, er det bare Lucia som virkelig bringer julen inn.

Nora, Art Director

Tre nøtter til Askepott

Ingen jul uten Tre nøtter til Askepott! Helt siden jeg var liten har jeg sett på denne romantiske klassikeren, og storkost meg med godteri fra julestrømpa. Jeg leste Askepott som tegneserie da jeg var liten, og da filmen kom, ble eventyret mer virkelig. Askepott er nydelig i filmen, og jeg er fascinert av kostymene. Mange irriterer seg over at filmen er dubbet fra tsjekkisk til norsk, men jeg synes det er veldig sjarmerende!

Vibeke, moteansvarlig

Juletre

Når treet omsider står pyntet og klart i stuen, er det endelig jul for meg. Jeg tror jeg kan sitte i timevis å se på treet, med stjernen som lyser så fint på toppen. Hjemme i min lille leilighet er det dessverre ikke plass til et digert juletre (for det må være stort!). I år skal jeg få tak i en stor grankvist med pynt på, bare for å få litt kos, også der. Men heldigvis blir det skikkelig juletre og pyntekos hos mor!

Madeleine, journalist

Pepperkaker

Ingenting slår duften av nystekte pepperkaker, selv om jeg uten blygsel kan si at Baker Hansen lager deigen for meg! Vi lager pepperkakeverksted på kjøkkenet mens Johnny Cash sikrer go'stemningen med juleplata si. Kjæresten min er arkitekt, så vi snakker peppekakeslott, med tårn, bro og kanoner. Til slutt pynter vi med pepperkakemenn- og koner - og masse godteri.

Stine, redaksjonssjef

Snøkrystaller

I'm Dreaming Of A White Christmas, heter det i den gode, gamle julesvisken. Jeg er så enig! For julekvelden blir virkelig ikke den samme uten deilig, hvit snø utenfor. Jeg vokste opp på landet, og tradisjonen tro trasket vi gjennom en halvmeter med snø for å hugge juletre. Det er et fint barndomsminne. Og hva er vel bedre enn å kose seg med julemiddagen mens snøen laver ned utenfor? Ha en god, hvit jul!

Marit, kulturansvarlig

Julegaver

Ikke noe føles bedre enn å gi bort gaver du vet står høyt på ønskelista, men det trenger ikke være materielle ting som koster skjorta. Det er vel så morsomt med personlige gaver som det ligger tid og kjærlighet bak, eller som gir opplevelser: Klippekort på kafébesøk, en sportsaktivitet, en middag evt. konsert, visdomsord i en dekorativ boks sammen med litt godteri, eller en kalender med personlige bilder og aktiviteter som man skal gjøre sammen.

Ingunn, produktsjef

Bli med å diskutere nedenfor - hva er jul for deg?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning