Brasiliansk bikinivoks

Slik får du mest mulig smertefri voksing

Tips og råd om hvordan bikinivoksingen kan gjøre mindre vondt.

SMERTEFULLT: Jada, det kan gjøre ganske vondt å rive hårene ut med roten. Men det finnes noen tips for å gjøre det litt mindre vondt.

SMERTEFULLT: Jada, det kan gjøre ganske vondt å rive hårene ut med roten. Men det finnes noen tips for å gjøre det litt mindre vondt. Foto: Foto: Colourbox.com

Publisert Oppdatert

Det er naturlig nok ganske vondt når hårene rives ut av hårsekkene, og særlig på et så ømfintlig hudområde som bikinilinjen.

Det går imidlertid an å gjøre voksingen litt mindre smertefull med et par smarte tips og råd.

Smertestillende metoder

Hva kan vi gjøre for å redusere smertene?

Klikk.no spør hudterapeut med over seks års erfaring på brazilian-fronten, Tanja Jasmin Kvamsdahl. Kvamsdahl driver for øvrig Waxing Palace i Oslo, hvor de spesialiserer seg på kroppsvoksing og intimvoksing.

God timing

LEGGER OG LÅR: Mange velger å vokse legger og lår sammen med bikinilinjen. De fleste hudpleiesalonger tilbyr en pakkepris på dette.

LEGGER OG LÅR: Mange velger å vokse legger og lår sammen med bikinilinjen. De fleste hudpleiesalonger tilbyr en pakkepris på dette. Foto: Foto: Crestock.com

Bruk voksekrem

Bruk en god voksekrem både før og etter voksing.

Det er antibakteriell krem som gir fuktighet, samtidig som den kjøler og helbreder huden. Kremen skal også sinke nytt hår i å vokse hud.

En slik krem vil mykgjøre talget i huden slik at håret slipper lettere, og dermed gjøre voksingen mindre smertefull på sikt.

Slike kremer selges i salonger hvor intimvoksing tilbys.

Hun oppfordrer deg til å booke timen din slik at du vokses like etter du har hatt menstrasjon.

Menstrasjon kan gjøre deg både ekstra sensibel i huden og ekstra irritabel, og da er kanskje ikke en brasiliansk voks det som bør stå i kalenderen.

- Like etter du har hatt mensen er perfekt, sier Kvamsdahl.

- Noen blander en muskelavslappende Ibux-tablett med en smertestillende Paracet, og synes dette hjelper, forteller Kvamsdahl.

Nummende krem

I USA reklamerer flere bikinivokstilbydere med at de bruker en nummende krem før de vokser. Der finnes et relativt stort utvalg av ganske sterke kremer, gjerne med navn som No scream-cream og liknende. Disse kremene er ikke tillatt i Norge, men kan eventuelt kjøpes og prøves dersom du er i USA.

Enkelte har imidlertid forsøkt Embla-krem før bikinivoks, for å numme huden.

Embla er en nummende krem som vanligvis brukes før man får sprøyte hos lege eller på sykehuset. Embla er lovlig i Norge, og kan kjøpes på apotek, eller du kan få en litt sterkere variant på resept hos lege.

Kvamsdahl har imidlertid dårlig erfaring med dette.

- Det virker på meg som det er mer styr enn enn det faktisk er smertestillende for kunden.

Pusteteknikk

Det er jo intet nytt under solen at dersom du er stresset og anstrengt, vil alt oppleves verre. Også smerte.

- Å puste dypt og rolig, hjelper på både smerteopplevelsen - men også på at hårene slipper lettere, og at selve resultatet blir bedre sier vokseksperten til Klikk Mote.

Stram godt

Julie Botnen, skjønnhetsansvarlig i Det Nye er erfaren på intimvoksfronten.

Hun anbefaler alle å stramme huden godt før voksen rives av. Jo strammere du holder, dess raskere og mindre smertefull blir hver avriving.

- Jeg synes også det hjelper å klype meg et annet sted, bare for å gi kroppen «noe annet å tenke på», foreslår hun.

Bedre og bedre

Husk også at første gangen er verst. Jo flere ganger du gjør det, jo mindre smertefullt blir det. Hårene blir tynnere, og følger lettere med voksen enn den første gangen.

Alkohol gjør vondt verre

Det er mange som tar seg en drink eller to før de går for å vokse seg.

- Det er absolutt ikke å anbefale, advarer Kvamsdahl. Det blir verre å få ut hårene, i tillegg til at kunden sløves litt slik at hun ikke er like flink til å hjelpe til med å stramme huden under voksingen. Det gjør også sitt til at det oppleves som enda vondere.

Les også:

Slik vet du at en krem er bra

Stor test av billigsjampo

Denne neglelakken ble best i test

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning