Bikinivoks - brazilian

Når du ikke skal ta en brazilian

Vit når du skal styre unna bikinivoksingen.

OJOJOJ: En slik mikroskopisk bikini krever sitt. Men vit når du bør unngå intimvoksing.

OJOJOJ: En slik mikroskopisk bikini krever sitt. Men vit når du bør unngå intimvoksing. Foto: Foto: Stella

Publisert Oppdatert

Intimvoksing bør ikke gjøres under enhver omstendighet eller for enhver pris.

Men du kan faktisk få en brazilian selv om du har hemorroider eller er høygravid.

Kjønnsykdommer eller hemorroider

Hemorroider gjør ingenting, men har du kjønnsykdommer blir du bedt om å komme tilbake etter du har blitt friskmeldt av legen din.

Bekymrer du deg for sykdom og smitte, skal du vite at profesjonelle spesialister på voksing bruker engangsutstyr og hansker, så eventuell smittefare er helt minimal.

- Kunden bestemmer selv hvor mye og hva som skal vokses. Har hun hemorroider, unngår vi voks på dette området. Ved kjønnssykdommer som herpesutbrudd eller kjønnsvorter for eksempel, ber jeg kunden pent om å komme tilbake etter behandling, sier hudterapeut Tanja Jasmin Kvamsdahl.

Kvamsdahl eier og driver Waxing Palace i Oslo hvor de spesialiserer seg på kroppsvoksing. Hun har holdt på med brasiliansk voksing i over seks år.

Like før og under menstrasjon er huden ofte ekstra sensibel og smerteterskelen lav. Kvamsdahl anbefaler derfor alle å booke timen sin til like etter menstrasjon.

BITTESMÅ BIKINIER: Med bikinier på denne størrelsen, er det betryggende å vite at alle hår behendig er luket bort.

BITTESMÅ BIKINIER: Med bikinier på denne størrelsen, er det betryggende å vite at alle hår behendig er luket bort. Foto: Foto: Stella

Da er humøret på topp igjen, huden føles sterkere og smerteterskelen er høyere.

Sol og selvbruning

Voksspesialisten har ingen dårlige erfaringer med bruk av selvbruning eller spraytan etter voksing, men anbefaler sterkt å vokse først for ikke å ødelegge fargen.

- Voks først, peel slik at du fjerner døde hudceller og smør inn med fuktighetskrem slik at huden ikke er tørr og ru. Da får du et fint selvbruningsresultat, råder hun.

Sol og solarium bør imidlertid unngås 48 timer før og etter voksing. Solen gjør at huden blir sår og ekstra ømfintlig. Det kan gjøre at voksingen blir mer smertefull, pluss at resultatet kan bli dårligere.

Gravid eller ammende?

- Gravide kan vokses helt til dagen de føder. Det gjør ingenting. Etter fødsel bør du imidlertid vente 6-8 uker, anbefaler Kvamsdahl.

Blåmerker og badstu

Dersom du har blåmerker, tatt badstu eller varme bad bør du vente med å få utført en brazilian, anbefaler Colosseum Spa. Det rådes deg også å vente i 48 timer, og anbefaler heller ingen intimkontakt ti timer etter behandling.

Les mer og se video:

Slik får du sexy sotede øyne

Jan Thomas: Mette-Marit trenger hjelp

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning