Det var masaiene som inspirerte den sveitsiske ingeniøren Karl Muller til å konstruere masai-skoene.

Det var masaiene som inspirerte den sveitsiske ingeniøren Karl Muller til å konstruere masai-skoene. © Foto: Stella

I Hollywood skal det mer til enn høye lønninger for å bli beundret. Man skal helst også kunne rage et hode høyere enn folk flest på den røde løperen.

Men ikke alle stjernene i Hollywood har anatomien på sin side, og må finne alternative hjelpemidler. Med skoene fra MBT - Masai Barefoot Technology - får stjernene fem centimeter ekstra på sokkelesten.

Dette er noe de små storstjernene Sylvester Stallone (175 cm), Al Pacino (170 cm), Antonio Banderas (174 cm), Salma Hayek (158 cm) og Jennifer Love-Hewitt (157 cm) setter pris på.

Da skoene ble lansert før årtusenskiftet, kastet en rekke Hollywood-kjendiser - blant dem Jemima Khan, Jodie Kidd, Sadie Frost - seg på «anti-sko»-trenden.

Senere har som nevnt flere av de vakre, rike og berømte skaffet seg fottøyet som skal gi dem ekstra muskeltreningen når de er milevis unna personlig trener og yogamatte.

Med den oppbygde, avrundede sålen skaper MBT instabilitet slik at kjernemuskulaturen i kroppen må jobbe ekstra mye, de samme musklene som er i sving når man trener Yoga eller Pilates.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!