=

STORT BRUKSOMRÅDE: SOLID: The North Face Catalyst Jacket har et stort bruksområde på grunn av blant annet snittet. © Foto: Produsenten

Kort sagt:

+ Solid

+ God dunkvalitet

+ Generelt gode løsninger og pene detaljer

+ Lav egenvekt og lite pakkevolum


- Justering av hetta kunne vært bedre

- Blir litt tynn i problemområdet rundt albuen

Totalvekt i størrelse. L: Cirka 550 gram.

Dun: Minimum 95 prosent ungarsk.

Fyllvekt: Ikke oppgitt.

Dunspenst: 800 US.

Annet: Pertex Quantum innermateriale.

Kjøpsinformasjon: Outdoor AS , telefon 66 90 76 80.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent The North Face
Pris 3499

Konklusjon

Lett jakke med relativt lite pakkevolum og generelt gode løsninger og detaljer. Tynn nok til å brukes under skalljakken og løst nok snitt til at den kan trekkes utenpå.

Fast hette som følger hodets bevegelser bra og isolerer godt, men dekker litt dårlig på sidene og kunne hatt bedre justering for å få den opp og bort fra øynene. Når hetten ikke er i bruk gir den god isolasjon rundt nakke, hals og nedre del av hodet.

Fleece inn mot haken. Vindavvisende glidelås i front med vindklaff på innsiden. To isolerte frontlommer og en brystlomme. Alle med god størrelse.

Den ene lomma kan brukes som pakkpose. Oppleves behagelig på og gir lite kondens på innsiden, ytterstoffet tåler bra med fukt. Blir litt tynn i problemområdet rundt albuen, ellers lite å utsette på dette produktet.

Ikke den varmeste jakken i denne testen, men et godt valg for deg som er ute etter en lett varmejakke som tar liten plass i sekken.

Kan ikke måle seg med tanke på isolasjonsevne sammenlignet med de varmeste i denne testen, men soliditet, snitt og utsende gir den et stort bruksområde og trekker den opp med tanke på karakter.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!