Joanna Krupa er kjent som covergirl og undertøysmodell i den sexy enden av skalaen, og en flittig gjest på Hollywoods innesteder.

Blant annet har hun vært kropp og ansikt utad for Bon Prix og Leg Avenue Lingerie, men nå bytter hun ut korsett med kors. Derfor har Joanna flere kastet klærne for dyrevernorganisasjonen PETA .

Joanna Krupa.

REDD LIV: Vær en engel for dyrene, er kampanjens budskap. © Skjermbilde: PETA

Joanna Krupa.

HUNDEELSKER: Joanna har fire hunder. Her er hun sammen med Rugby. © Skjermbilde: PETA

Skjult bak korset

Denne gangen mener kirkens menn at den polsk-amerikanske skjønnheten har gått for langt!

På et av bildene skjuler hun sine mest strategiske koordinater bak et krusifiks. Det eneste hun har på seg er en glorie og et par fjonete vinger.

Les også:

Danser naken for dyra

Går ikke i kadaver

Dyre-engel

Også et annet bilde har falt de troende tungt for brystet. Joanna har latt seg avbilde toppløs med en av sine fire hunder, og en rosenkrans i hånden.

Kampanjens formål er å få folk til å være «engler for dyrene», og adoptere hjemløse katter og hunder fremfor å kjøpe «nye» dyr.

Den katolske kirke har protestert mot de dristige bildene for sin upassende bruk av hellige, kristne symboler.

Ingen selvkritikk

Kritikken preller imidlertid av på Joanna, som selv er katolikk.

- Det er forståelig at den katolske kirke frykter ennå en sex-skandale. Men her snakker vi alstå om katter og hunder, sier hun til E! Online.

Hun har ikke snev av dårlig samvittighet. Og frykter ikke for sin udødelige sjel, forsikrer hun:

- Jeg gjør det kirken også burde gjøre: Arbeide for å stoppe dyrs meningsløse lidelser - de mest forsvarsløse av alle Guds skapninger, sier hun til nettstedet.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!