Jeg er syk. Og alene hjemme. Jeg må innrømme at jeg føler meg nokså forkommen her jeg ligger i sengen og hoster til jeg kaster opp. Da er det utrolig godt at kjæresten ringer, at gode venninner sender tekstmeldinger og at mamma surfer på nettet etter kjerringråd hun mener jeg bør prøve. Det siste rådet var at jeg burde drikke hestemelk og suge på en sukkerbit med eddik! Ikke sikkert jeg kommer til å prøve akkurat dét, men uansett er det veldig koselig at hun bryr seg og gjør alt hun kan for å hjelpe. For når vi er nede, er det utrolig godt at noen andre holder oss oppe, ikke sant?

En dame som engasjerer seg stort i sine medmennesker, er artisten Noora Noor. Vi var med da hun som ambassadør for CARE Norge besøkte Rwanda i sommer. Noora lyttet og gråt da de rwandiske kvinnene fortalte sin forferdelige historier om folkemord og fattigdom.

- Jeg føler jeg er en av dem. Nei, jeg er en av dem. Og jeg har så mye kjærlighet å gi, sa hun, før hun danset rundt med barna og blåste såpebobler hun hadde med seg fra Norge.

Spørsmålet er hvem som ga mest til hvem - om ikke Noora selv var den som ble mest beriket av disse møtene. Vår reporter Cathrine kom i alle fall hjem fra Rwanda full av inntrykk og sterke følelser.

Få med deg portrettet med Noora i Det Nye nr. 14 - og husk TV-aksjonen 18. oktober!

Høsthilsen fra Hanne

Les mer: Flere godbiter fra Det Nye nr. 14

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!