Gradestokken har begynt å krype nedover og begynner å nærme seg null. Men du trenger ikke å pakke bort sommerklærne helt ennå.

Her kommer fire fine tips til hvordan favorittene dine fra i sommer fortsatt kan brukes i tiden fremover.

1. Varm kardigan

Tips nummer en er å bli en fast tilhenger av lag-på-lag trenden, og da med en god og varm kardigan på laget.

Dette passer ypperlig for sommerplaggene som alene ville blitt altfor kalde.

Ha for eksempel en langermet topp eller ulltrøye under sommerkjolen og en varm kardigan over, så slipper du å fryse rumpa av deg.

Kjøper du tykke kardiganer av ull holder du varmen i høst selv om kjolene er florlette og tynne.

2. Varme strømpebukser

Tips nummer to er å investere i et par varme strømpebukser av kvalitet. Du får ofte det du betaler for, og legger du litt mer penger i strømpebuksen, så holder den seg fin lenger.

Gå for strømpebusker i ull som holder deg varmere enn andre stoffer. Du kan dessuten også finne mange fine tights i tynnere og tykkere varianter.

Med varme strømpebukser eller tights kan du bruke sommershortsen og skjørtet - og skoene med åpen tå - til langt utpå høsten.

For ekstra varme på leggene, kan du også ta på deg noen varme knestrømper.

Et lite bonustips: Du kan også bruke jeans under kjolen. Skinny jeans passer best til dette.

FRA VENSTRE: Tights fra Pnly (kr 159), skjerf fra Ellos (kr 99), kasjmirkardigan fra Dear Cashmere (kr 1663).

FRA VENSTRE: Tights fra Pnly (kr 159), skjerf fra Ellos (kr 99), kasjmirkardigan fra Dear Cashmere (kr 1663). © Foto: Nelly, MyTheresa, produsenten

3. Skjerf deg!

En annen måte å holde varmen på i høst, selv om du strengt tatt fortsatt kler deg i sommerklærne dine, er å gå til innkjøp av noen varme og deilige skjerf.

Det er utrolig hvor mye det hjelper å bare ha noe i halsen når det er kaldt og guffent ute. Et alternativ er å kjøpe en tykk og deilig hals.

Har du i tillegg en lue og hansker på deg, så er du enda mer rustet mot kulden.

Gå for varianter i sterke farger for å lyse opp en grå høstdag.

Les også: 20 spreke interiørnyheter

4. Pologensere

Pologensere er perfekt alene, under kjoler, singleter og sommerlige topper. De spriter opp antrekket og gjør det mer høstlig, samtidig som de er varme og gode helt opp til hakespissen.

Her kan det være et sjakktrekk å investere i et par stykker i god kvalitet i basisfarger, for eksempel svart, brunt og grått.

Det gjør at de enkelt kan kombineres med omtrent alt du måtte ha i garderoben samtidig som du holder deg god god og varm.

Prøv for eksempel en variant i ull eller ullblanding (ull og silke er mykt og varmt) for å holde ekstra godt på varmen.

FRA VENSTRE: Pologenser fra Spendid, kr 900 fra Net-a-porter.com. Skjerf fra Bruuns Bazar, kr 399. Pologenser i ull fra Sonia by Sonia Rykiel fra Net-a-porter.com, ca kr 2000.=

FRA VENSTRE: Pologenser fra Spendid, kr 900 fra Net-a-porter.com. Skjerf fra Bruuns Bazar, kr 399. Pologenser i ull fra Sonia by Sonia Rykiel fra Net-a-porter.com, ca kr 2000. © Foto: Produsentene

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!