Vårens catwalkvisninger er full av gjennomsiktige plagg.

Jenny Skavlan, som 15. oktober slipper sin debutkolleksjon for Bik Bok, har hevet seg på trenden allerede og har blant annet en chiffontopp i sin kolleksjon.

Trenger ikke være avslørende

- Jeg synes kombinasjonen mellom transparente og heldekkende klær er veldig kult, sier hun til Klikk.no.

Gjennomsiktige plagg har vært en stund i motebildet allerede. Kunsten er å ikke vise for mye, mener Skavlan.

- Det er sexy å se omrisset av kroppen, uten at man nødvendigvis viser så mye hud. Jeg håper nordmenn tar tak i denne trenden, men man vet jo aldri, sier hun.

Hun mener man kan gjøre mye morsomt med undertøyet sitt når man går med transparente topper, men samtidig trenger man ikke å være veldig avslørende.

- Man må jo ikke nødvendigvis vise fram undertøyet. Man kan ha en tubetopp eller en heldekkende topp under det transparente, påpeker hun

Les mer og se bilder: Her er Jennys kleskolleksjon

DSquared2 vår/sommer 2010

GJENNOMSIKTIG: Dsquared2 sin gjennomsiktige ponscho avslører det meste. © Foto: Stella

Transparent moteuke i Milano

Moteuka i Milano er akkurat over, og hvis det er en ting man kan konkludere med at kommer til å bli en stor trend neste vår, så er det transparente klær.

Neste uten unntak, viste nemlig alle designerne fram plagg som var mer og mindre gjennomsiktige eller avslørende.

Graden av hvor gjennomsiktige klærne var varierte veldig.

Det gikk fra Dsquared2 sin totalt transparente poncho og Versace sine überkorte og gjennomsiktige plastskjørt, til Alberta Ferretti sine plagg i tynne stoffer hvor man så vidt kan skimte undertøyet under og Gucci sine såkalte cut-outs.

Les mer og se bilder: Nå skal brystvortene synes

Flortynne vårplagg

De mest avslørende plaggene vil sikkert bli bearbeidet noe slik at de blir litt mer kommersielle når de blir lagt ut for salg i butikkene.

Men vi må nok likevel forvente oss en mengde vår- og sommerplagg i enten flortynne- eller mønstrede blondestoffer, og med detaljer som akkurat dekker det mest essensielle.

Uansett, våren kommer nok ikke til å bli en sesong for de aller blygeste.

Les også: Lårkort til våren

GJENNOMSIKTIG: Både Etro og Versace viste hver sine varianter av gjennomsiktige plagg på vårvisningene for våren 2010.

GJENNOMSIKTIG: Både Etro (til venstre) og Versace viste hver sine varianter av gjennomsiktige plagg på vårvisningene for våren 2010. © Foto: Stella Pictures

Transparent vårmote

VÅRMOTE ANNO 2010: Mye transparente klær fra catwalken i Milano. Fra venstre Max Mara, Alberta Ferretti, Dolce & Gabbana og Prada. © Foto: Stella

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!