Det var science fictionforfatteren L. Ron Hubbard som i sin tid skapte filosofien, som først og fremst handler om å utvikle sitt eget åndelige potensiale.

Scientologikirken har imidlertid måttet tåle krass kritikk for metodene sine, som blant annet innebærer en destruktiv personlighetstest, dyre kurs du må ta for å komme deg videre i din personlige utvikling, ekstremt hemmelighold og påstått heksejakt av avhoppere og motstandere.

Mens vi jobbet med saken, meldte en av veteranene i det norske scientologimiljøet, Geir Isene, seg ut av kirken. Han mener at den bruker informasjon fra konfidensielle skriftesamtaler til å sverte medlemmer som har hoppet av.

Tom Cruise, antakelig verdens mest kjente scientolog, hyller imidlertid religionen.

- Det er et privilegium å kunne kalle seg scientolog. Det må fortjenes, sier han i et av mange videoklipp du kan se på nettet.

Det spørs om Katie er like happy. Ifølge ryktene har Tom satt henne på scientologenes egen rensekur, som har gjort henne tynn som en sild. I tillegg måtte hun visstnok føde datteren Suri uten å lage en lyd!

Få med deg reportasjen i Det Nye nr. 13 - dette er spennende saker!

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!